Antena 3 CNN Externe Majoritatea austriecilor cred că NAZIŞTII ar câştiga alegerile

Majoritatea austriecilor cred că NAZIŞTII ar câştiga alegerile

Majoritatea austriecilor cred că NAZIŞTII ar câştiga alegerile
12 Mar 2013   •   15:07

Austria  marchează astăzi 75 de ani de când a fost anexată Germaniei naziste. Un sondaj de opinie relevă faptul că mai mult de jumătate din populaţie crede că naziştii ar câştiga alegerile, dacă partidul lor ar intra în legalitate.

42% din respondenţi au spus că "viaţa nu era atât de rea sub regimul nazist", iar un procent de 39% din persoanele intervievate susţin că revenirea la persecutarea evreilor este foarte probabilă în Austria.

Sondajul a fost comandat de ziarul vienez "Der Standard", înainte de împlinirea a 75 de ani de la Anschluss (alipire, anexare).

Zeci de mii de austrieci entuziasmaţi au ieşit atunci pe străzi, în ziua de 12 martie 1938 şi l-au întâmpinat cu frenezie pe Adolf Hitler, atunci când trupele acestuia au invadat ţara .

În timpul celui de-al doilea război mondial, Austria a luptat sub semnul zvasticii şi mulţi cetăţeni au ajutat la construirea lagărelor morţii.
După zeci de ani, Austria post-belică a pozat în victima opresiunii naziste. Studiul efectuat de vienezi a avut menirea să observe percepţia actuală a populaţiei faţă de regimul hitlerist.

Conform aceluiaşi sondaj, 61% din populaţie îşi doreşte la conducerea ţării un "om puternic", iar 54% cred că naziştii ar câştiga alegerile, dacă partidul lor ar fi legal.

46% de respondenţi au spus că Austria a fost o victimă a naziştilor şi 61% dintre aceştia susţin că deja s-au făcut "prea multe" pentru a şterge trecutul Austriei, din timpul celui de-al treilea Reich.

×
Subiecte în articol: Adolf Hitler
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close