Antena 3 CNN Externe Masacrul de la Bratislava, provocat de ura faţă de romi

Masacrul de la Bratislava, provocat de ura faţă de romi

Masacrul de la Bratislava, provocat de ura faţă de romi
Sursa foto: Foto: hnonline.sk
31 Aug 2010   •   08:26

Masacrul din Bratislava, în timpul căruia mai mulţi oameni au fost împuşcaţi mortal în plină stradă, ar fi fost motivat de ura agresorului faţă de romi. Potrivit New York Times, atacul se încadrează în valul de xenofobie împotriva acestei minorităţi etnice observată în Europa.

Autorităţile nu au oferit o variantă oficială referitoare la motivele agresorului, însă vecinii victimelor susţin că atacatorul locuia în acelaşi bloc şi că protesta adesea pe tema romilor.

O tânără de etnie romă a declarat în cadrul unui interviu acordat cotidianului slovac SME că aceste crime au fost alimentate de xenofobie. "Întotdeauna era foarte ostil faţă de persoanele colorate şi ne ura (...). Se lua de noi tot timpul", a povestit aceasta.

Un martor al tragediei a realizat o fotografie cu agresorul, chiar în momentul atacului. În poza care a fost publicată de SME poate fi văzut un bărbat grizonat care ţine în mână , îmbrăcat cu o geacă denim şi purtând căşti de protecţie pe urechi. Potrivit presei slovace, atacatorul ar fi un soldat.

Tragedia a avut loc luni după-amiază. Bărbatul, înarmat cu o armă automată şi două pistoale, a ucis şapte membri ai unei familii de romi în blocul lor din capitala Slovaciei, apoi a rănit alte 13 persoane trăgând la întâmplare pentru a scăpa de poliţie. În cele din urmă, atacatorul s-a sinucis. Autorităţile susţin că identitatea agresorului şi motivele sale sunt încă investigate.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: masacru romi ura morti
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close