Antena 3 CNN Externe Ministrul Baconschi a primit o bucată de sârmă ghimpată din gardul care a despărţit România de Moldova

Ministrul Baconschi a primit o bucată de sârmă ghimpată din gardul care a despărţit România de Moldova

Ministrul Baconschi a primit o bucată de sârmă ghimpată  din gardul care a despărţit România de Moldova
Sursa foto: baconschi
26 Mar 2010   •   12:51

Ministrul român de Externe, Teodor Baconschi, a primit, vineri, din partea ministrului moldovean de Interne, Victor Catan, o bucată de sârmă ghimpată din gardul care a despărţit România de Republica Moldova.

"O bucată de sârmă ghimpată care a despărţit poporul nostru 66 de ani. Dacă trofeul pe care astăzi îl prezentăm şi dorim să-l înmânăm domnului ministru de Externe, o bucată de sârmă ghimpată care a fost tăiată la deschiderea acestui proces de sfârşire, cu criteriul care ne-a despărţit atât timp - vreau să vă spun că întâi-spărgătorii acestui gard de sârmă ghimpată au fost domnul prim ministru Vlad Filat şi domnul ministru de Interne al României, Vasile Blaga - să dea Domnul să fie trofeu şi niciodată să nu ne mai despartă", a spus Victor Catan, potrivit Mediafax.

Teodor Baconschi a afirmat că este foarte emoţionat, mulţumind pentru ?acest simbol al unui trecut la care nu vrem să revenim?.

Cei doi miniştri, alături de ministrul român de interne Vasile Blaga, au participat la ceremonia de încheiere oficială a proiectului "Cooperarea Internaţională în Managementul Poliţienesc prin Formarea Formatorilor". La eveniment au mai participat preşedintele Comisiei de politică externă din Senatul României, Titus Corlăţean, şeful serviciului de grăniceri din Republica Moldova, general de brigadă Alexei Roibu, şi şeful misiunii OIM la Bucureşti, Cristina Gheorghe-Trâncă.

Proiectul, în valoare de 53.000 USD, a avut ca scop consolidarea capacităţii de cooperare dintre România şi Republica Moldova în domeniul managementului poliţienesc şi al frontierei de stat. Programul a fost finanţat de MAE din fondurile destinate Asistenţei Oficiale pentru Dezvoltare şi implementat de Ministerul Administraţiei şi Internelor, cu sprijinul Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţiune (OIM), biroul Bucureşti.

Derulat în perioada 8-25 martie 2010, proiectul a constat într-un program de instruire, realizat la Şcoala de Formare Iniţială şi Continuă din Iaşi, pentru 25 de oficiali moldoveni cu funcţii de comandă şi execuţie din cadrul structurilor de poliţie, grăniceri şi structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne moldovean.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Teodor Baconschi gard
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close