Antena 3 CNN Externe Practicile Yoga şi-au găsit adepţi în închisorile din Mexic. Deţinuţii evadează zilnic prin meditaţie

Practicile Yoga şi-au găsit adepţi în închisorile din Mexic. Deţinuţii evadează zilnic prin meditaţie

Practicile Yoga şi-au găsit adepţi în închisorile din Mexic. Deţinuţii evadează zilnic prin meditaţie
Sursa foto: Foto: usp.com.au
17 Noi 2011   •   17:39

Deţinuţii unei închisori pentru tineri din Mexic evadează în fiecare zi. Nu fizic, ci doar spiritual. 

Sentimentul de libertate le este dat de noul program de yoga implementat în închisoare. Datorită acestei metode, prizonierii spun că se simt mult mai calmi şi mai relaxaţi.

În spatele gratiilor şi a pereţilor groşi ai unui centru de detenţie din capitala Mexicului, câţiva zeci de prizonieri încearcă să evadeze din realitatea cotidiană cu ajutorul unor lecţii de yoga.

Instructorul este un fost deţinut, condamnat la 10 ani de închisoare, pentru trafic de droguri. Eliberat în urmă cu 2 ani, bărbatul mărturiseşte că yoga l-a ajutat să treaca mai uşor peste perioada grea trăită în detenţie.

"Cât am fost în închisoare, yoga ma ajutat să mă simt confortabil într-un loc foarte inconfortabil. Pentru mine, yoga a fost ca o fereastră deschisă şi transformată într-o uşă spre libertate, chiar dacă fizic nu eram încă liber" mărturiseşte Fredy Diaz Arista.

Lecţiile de yoga, par să aibă acelaşi efect şi în cazul tinerilor cursanţi.

Multe din penitenciarele mexicane sunt pline de membrii ale cartelurilor de droguri care nu se sfiesc să îşi regleze conturile. Tocmai de aceea, lecţiile de yoga s-au răspândit şi în alte centre de detenţie din Mexic.

×
Subiecte în articol: evadare trafic de droguri Mexic
Parteneri
Incendiu într-o hală cu produse petroliere, în Ploieşti
x close