Antena 3 CNN Externe Un profesor din SUA şi-a testat studenţii pentru a descoperi cine citeşte cursurile. Nici măcar un singur elev nu a trecut testul

Un profesor din SUA şi-a testat studenţii pentru a descoperi cine citeşte cursurile. Nici măcar un singur elev nu a trecut testul

Un profesor din SUA şi-a testat studenţii pentru a descoperi cine citeşte cursurile. Premiul era o bancnotă de 50 de dolari

Un profesor din SUA şi-a testat studenţii pentru a descoperi cine citeşte cursurile. Nici măcar un singur elev nu a trecut testul
Sursa foto: Pexels/Stanley Morales
de Alexandra Ionescu    |    18 Dec 2021   •   12:22

La fiecare nou semestru, studenţii se confruntă cu mai multe programe de studii din clasele lor. Dar oare studenţii le citesc cu atenţie? Pentru a descoperi acest lucru, un profesor din Tennessee i-a pus la încercare.

Kenyon Wilson este şeful asociat al artelor spectacolului de la Universitatea din Tennessee din Chattanooga şi a decis să introducă o surpriză în programa pentru cursul său de muzică din semestrul trecut. Indiciul scris de el i-ar fi condus pe studenţi la un dulap care conţinea o bancnotă de 50 de dolari, pentru primul student care o revendica.

Dar la sfârşitul semestrului, când s-a dus să verifice dulapul, bancnota era încă acolo.  „Este un troc academic pentru faptul că nimeni nu citeşte programa”, a spus Wilson.

„ Vă apare un analog cu termenii şi condiţiile când instalaţi un software, toată lumea face click că l-a citit când de fapt nimeni nu o face vreodată”. Clasa a fost formată din 71 de studenţi. Wilson a spus că programa sa de obicei nu se schimbă prea mult, dar odată cu protocoalele Covid au fost adăugate câteva informaţii noi de data aceasta.

Când Wilson a pus recompensa în dulap, a lăsat înăuntru o notă pe care scria „Felicitări! Vă rog să vă lăsaţi numele şi data, ca să ştiu cine a găsit-o”. De asemenea, s-a asigurat că a setat lacătul la o combinaţie de numere pentru a stabili dacă vreun elev a manipulat încuietoarea, dar combinaţia nu a fost nici măcar întoarsă.

„Am avut mari speranţe şi aş fi la fel de fericit să am această conversaţie dacă unul dintre studenţii mei ar găsi-o în prima săptămână”.   Wilson a aşteptat până s-au desfăşurat examenele finale şi a verificat dulapul înainte de încheierea semestrului, potrivit Mediafax.

El a dezvăluit pe Facebook că bancnota nu a fost revendicată.  Haley Decker, proaspăt absolventă a universităţii, a participat la cursul lui Wilson în ultimii 3 ani  şi a fost unul dintre studenţii care nu au reuşit să găsească banii ascunşi.  „Sincer am crezut că a fost la fel”,  a declarat absolventa.

„Această clasă are de obicei acelaşi format în fiecare semestru, astfel încât studenţii ştiu la ce să se aştepte şi nu îşi iau timp să citească programa aşa cum ar trebui. Cu siguranţă testul profesorului Decker i-a făcut pe studenţii de la muzică să înţeleagă că, în ciuda informaţiilor repetitive, ar trebui să vă citiţi cu atenţie programa”.

„Poate că primăvara 2022 va fi cea mai bine citită programă vreodată”, a spus Wilson.

×
Subiecte în articol: profesor SUA cursuri studenti test
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close