Antena 3 CNN Externe Răspunsul Rusiei la decizia Finlandei de a adera la NATO va fi ”o surpriză” a armatei, spune Moscova

Răspunsul Rusiei la decizia Finlandei de a adera la NATO va fi ”o surpriză” a armatei, spune Moscova

Răspunsul Moscovei la decizia Helsinki de a adera la NATO va fi o ”surpriză” și va fi luat în primul rând de armată, a anunțat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova.

Răspunsul Rusiei la decizia Finlandei de a adera la NATO va fi ”o surpriză” a armatei, spune Moscova
Sursa foto: Hepta / Sputnik
de Cerasela Stafie    |    19 Mai 2022   •   09:19

Se va lua în considerare întregul set de ”factori specifici”, care vor fi tipici apartenenței Finlandei la Alianța Nord-Atlantică, a explicat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, la un briefing de miercuri.

Întrebat de un reporter finlandez despre măsurile tehnico-militare și despre intervalul de timp în care Rusia intenționează să reacționeze după ce Finlanda a depus cererea de aderare la NATO, oficialul rus a spus că ”va fi o surpriză”, dar și că armata ia această decizie.

”Această întrebare este pentru Ministerul nostru Apărării. Decizia va fi luată după luarea în considerare a întregului set de factori și detalii despre modul în care va progresa aderarea Finlandei la NATO. Pe baza tuturor acelor parametri, se va lua o decizie, dar mai întâi și în primul rând de către armată”, a subliniat Zakharova.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close