x close

Război în Siria. Secretarul general al ONU: Fac apel la toate statele membre să dea dovadă de reţinere în aceste circumstanţe periculoase

de D.G.    |    14 Apr 2018   •   08:49
Război în Siria. Secretarul general al ONU: Fac apel la toate statele membre să dea dovadă de reţinere în aceste circumstanţe periculoase 817 foto: Pixabay.com

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut apel sâmbătă la statele membre să dea dovadă de reţinere şi să se abţină de la orice acţiune care ar putea conduce la o escaladare a situaţiei după atacurile occidentale asupra Siriei, informează AFP.

"Fac apel la toate statele membre să dea dovadă de reţinere în aceste circumstanţe periculoase şi să evite orice acţiune care ar putea determina o escaladare a situaţiei şi agravarea suferinţelor poporului sirian", a precizat Guterres într-un comunicat.

El şi-a amânat o vizită în Arabia Saudită pentru a gestiona urmările acţiunii militare lansate de SUA, Marea Britanie şi Franţa.

Statele Unite au lansat, împreună cu Marea Britanie şi Franţa, atacuri asupra unor obiective în Siria, susţinând că au atacat în special unităţi de producţie de arme chimice de care, conform Occidentului, ar dispune regimul lui Bashar al-Assad.

Această operaţiune comună a avut loc la o săptămână după anunţul privind un atac chimic la Douma, în apropiere de Damasc, atribuit de Occident forţelor guvernamentale. Atacul ar fi făcut peste 40 de morţi.

Citeşte mai multe despre:

razboi in siria
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati