Antena 3 CNN Externe Război în Siria. Secretarul general al ONU: Fac apel la toate statele membre să dea dovadă de reţinere în aceste circumstanţe periculoase

Război în Siria. Secretarul general al ONU: Fac apel la toate statele membre să dea dovadă de reţinere în aceste circumstanţe periculoase

Război în Siria. Secretarul general al ONU: Fac apel la toate statele membre să dea dovadă de reţinere în aceste circumstanţe periculoase
Sursa foto: foto: Pixabay.com
14 Apr 2018   •   08:49

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut apel sâmbătă la statele membre să dea dovadă de reţinere şi să se abţină de la orice acţiune care ar putea conduce la o escaladare a situaţiei după atacurile occidentale asupra Siriei, informează AFP.

"Fac apel la toate statele membre să dea dovadă de reţinere în aceste circumstanţe periculoase şi să evite orice acţiune care ar putea determina o escaladare a situaţiei şi agravarea suferinţelor poporului sirian", a precizat Guterres într-un comunicat.

El şi-a amânat o vizită în Arabia Saudită pentru a gestiona urmările acţiunii militare lansate de SUA, Marea Britanie şi Franţa.

Statele Unite au lansat, împreună cu Marea Britanie şi Franţa, atacuri asupra unor obiective în Siria, susţinând că au atacat în special unităţi de producţie de arme chimice de care, conform Occidentului, ar dispune regimul lui Bashar al-Assad.

Această operaţiune comună a avut loc la o săptămână după anunţul privind un atac chimic la Douma, în apropiere de Damasc, atribuit de Occident forţelor guvernamentale. Atacul ar fi făcut peste 40 de morţi.

×
Subiecte în articol: razboi in siria
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close