Antena 3 CNN Externe Regele Suediei, protagonistul unui scandal sexual

Regele Suediei, protagonistul unui scandal sexual

Regele Suediei, protagonistul unui scandal sexual
Sursa foto: Foto: AFP/ Agerpres
08 Noi 2010   •   14:06

La numai câteva luni de la nunta de basm a Prinţesei Victoria, ochii presei internaţionale sunt din nou aţintiţi asupra familiei regale suedeze. De data aceasta, însă, obiectul interesului este un scandal de amploare în centrul căruia se află chiar regele Suediei.

În vârstă de 64 de ani, regele este prezentat într-o carte biografică drept un afemeiat, fiind acuzat că a participat la orgii sexuale în cluburi de noapte. Cartea, intitulată "Carl XVI Gustaf, rege împotriva voinţei sale", a provocat un real scandal în media suedeză, care pune sub semnul întrebării buna reputaţie a familiei regale.

„Cluburi de striptease, cluburi ilegale, „doamne închiriate” care umblă goale pe sub hainele de blană. Femeile sunt simple deserturi, care pot fi servite alături de cafea”, scrie jurnalista Katrine Kielo, făcând referire la stilul de viaţă al regelui suedez.

„Familia suedeză a fost întotdeauna asociată cu eleganţa, iar acum buna reputaţie îi este pusă în pericol. Iar ceea ce este şi mai grav este că regele nici măcar nu neagă acuzaţiile”, a scris analistul politic Jenny Madestam, citat de The Telegraph.

Declaraţiile regelui, care nu neagă dar nici nu confirmă informaţiile apărute în volumul biografic, nu au făcut altceva decât să incite curiozitatea oamenilor. „Am vorbit cu familia mea şi cu Regina şi am decis să întoarcem pagina, întrucât toate aceste lucruri s-au întâmplat cu foarte mult timp în urmă”, a declarat Regele în timpul unei conferinţe de presă.

Cei trei autori ai biografiei susţin că au încercat să-l descrie pe suveranul suedez "ca persoană", "aşa cum este el perceput de anturajul său". Ei au mai menţionat că nu au publicat toate informaţiile pe care le deţin şi că, în viitorul apropiat, vor face şi alte dezvăluiri şocante.

 

 

 

×
Subiecte în articol: scandal rege Suedia familia regala
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close