Antena 3 CNN Externe Rusia bombardează uzina Azovstal, deși cel puțin 200 de civili sunt încă blocați înăuntru

Rusia bombardează uzina Azovstal, deși cel puțin 200 de civili sunt încă blocați înăuntru

Trupele ruse au bombardat marți uzina de oțel Azovstal din orașul-port Mariupol din sudul Ucrainei, confirmând rapoartele anterioare despre lovituri asupra uzinei încercuite, unde primarul a spus că sunt încă blocați peste 200 de civili.

Rusia bombardează uzina Azovstal, deși cel puțin 200 de civili sunt încă blocați înăuntru
Sursa foto: Twitter/Lyla_lilas
de Alexandra Ionescu    |    04 Mai 2022   •   12:51

Potrivit agenției de presă RIA, ministerul rus al apărării a declarat că forțele sale au început să distrugă pozițiile de tragere ucrainene stabilite după ce apărătorii ”au profitat” de o încetare a focului intermediată de ONU, care a permis mai multor grupuri de civili să evadeze din centrală în ultimele două zile.

Un adjunct al comandantului regimentului Azov, ascuns în oțelărie, a declarat pentru Ukrainska Pravda că operațiunea de asalt a început după ce aeronave rusești au bombardat locul peste noapte.

Mariupol este o țintă majoră pentru Rusia, deoarece încearcă să separe Ucraina de Marea Neagră și să unească teritoriul controlat de Rusia în sud și est. Oțelăria se află lângă principala autostradă est-vest din sudul Ucrainei.

Marți, primarul Mariupol, Vadim Boichenko, care a părăsit orașul, a declarat că peste 200 de civili sunt încă ascunși în Azovstal după evacuările intermediate de ONU de duminică și luni.

La sfârșitul lunii aprilie, președintele Vladimir Putin a declarat că a anulat planurile ca armata rusă să asalteze Azovstal și a spus că dorește ca forțele ucrainene de acolo să fie blocate în interior.

RIA a citat marți ministerul rus al apărării spunând: "A fost declarată încetarea focului, civilii au trebuit evacuați de pe teritoriul Azovstal. Azov și militarii ucraineni care sunt staționați la uzină au profitat de asta. Au ieșit din subsol, și s-au dus la posturile de tragere pe teritoriu și în clădirile fabricii.

Acum, unitățile armatei ruse și ale Republicii Populare Donețk, folosind artileria și aviația, încep să distrugă aceste poziții de tragere”.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Azovstal civili Azov
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close