Antena 3 CNN Externe Rusia spune că transporturile de arme din SUA și NATO în Ucraina sunt ”ținte militare legitime”

Rusia spune că transporturile de arme din SUA și NATO în Ucraina sunt ”ținte militare legitime”

Rusia va considera vehiculele SUA și NATO care transportă arme pe teritoriul ucrainean drept ținte militare legitime, a declarat miercuri ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov.

Rusia spune că transporturile de arme din SUA și NATO în Ucraina sunt ”ținte militare legitime”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    13 Apr 2022   •   16:20

”Avertizăm că transporturile de arme SUA-NATO pe teritoriul ucrainean vor fi considerate de noi ținte militare legale”, a spus oficialul rus pentru agenția de presă rusă de stat TASS, scrie Reuters.

Orice încercare a Occidentului de a provoca daune semnificative armatei Rusiei sau aliaților săi separatiști din Ucraina vor fi ”aspru suprimate”, a adăugat.

”Îi vom face pe americani și pe ceilalți occidentali să înțeleagă că încercările de a încetini operațiunea noastră specială, de a provoca daune maxime contingentelor și formațiunilor din RPD și LPR (republicile populare Donețk și Lugansk) vor fi aspru reprimate”, a adăugat acesta

Se așteaptă ca Pentagonul să anunțe miercuri un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina, în valoare de sute de milioane de dolari, a declarat o sursă pentru CNN. 

Suma finală nu fusese finalizată de marți, dar este de așteptat să se apropie de 700 de milioane de dolari. Președintele american Joe Biden va autoriza noul pachet de ajutor pentru Ucraina.

Dacă va fi aprobat, ajutorul de aproximativ 700 de milioane de dolari în asistență de securitate ar aduce ajutorul total acordat Ucrainei la peste 3 miliarde de dolari de la startul administrației Biden, inclusiv aproape 2,5 miliarde de dolari de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina.

Bugetul de apărare al Ucrainei pentru 2020 a fost de doar aproximativ 6 miliarde de dolari, potrivit Institutului Internațional de Cercetare pentru Pace din Stockholm.

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close