Antena 3 CNN Externe Secretarul General al NATO reacționează după ce Rusia a recunoscut independența autoproclamatelor „Republici Populare” Donețk și Lugansk

Secretarul General al NATO reacționează după ce Rusia a recunoscut independența autoproclamatelor „Republici Populare” Donețk și Lugansk

Vladimir Putin a semnat luni, 21 februarie, actul prin care recunoaşte independenţa regiunilor Doneţk şi Lugansk. Liderii politici din întreaga lume condamnă măsura luată de preşedintele rus. Secretarul General NATO și-a exprimat dezacordul în ceea ce privește decizia președintelui Rusiei.

Secretarul General al NATO reacționează după ce Rusia a recunoscut independența autoproclamatelor „Republici Populare” Donețk și Lugansk
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    21 Feb 2022   •   22:32

„Condamn recunoașterea de către Rusia a regiunilor Donetsk/Luhansk din Ucraina. Erodează eforturile de a rezolva conflictul și încalcă înțelegerile de la Minsk. NATO susține suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Îndemnăm Moscova să nu mai alimenteze conflictul și să aleagă diplomația”.

”În 2015, Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite, care include Rusia, și-a reafirmat respectul deplin pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei. Donețk și Lugansk fac parte din Ucraina.

Moscova continuă să alimenteze conflictul din estul Ucrainei, oferind sprijin financiar și militar separatiștilor. De asemenea, încearcă să pună în scenă un pretext pentru a invada din nou Ucraina.

NATO sprijină suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional. Aliații îndeamnă Rusia, în cei mai puternici termeni posibil, să aleagă calea diplomației și să inverseze imediat acumularea masivă a armatei în și în jurul Ucrainei și să-și retragă forțele din Ucraina în conformitate cu obligațiile și angajamentele sale internaționale”, s-a arătat în comunicatul NATO.

×
Parteneri
El este următorul sfânt al României, propus pentru canonizare în 2025
x close