Antena 3 CNN Externe Ţara în care viaţa nu are valoare. Un ucigaş de meserie, pe târămul morţii

Ţara în care viaţa nu are valoare. Un ucigaş de meserie, pe târămul morţii

Ţara în care viaţa nu are valoare. Un ucigaş de meserie, pe târămul morţii
Sursa foto: Foto: borderlandbeat.com
31 Ian 2012   •   08:14

Un ucigaş de meserie, arestat în Mexic, a mărturisit că a omorât nu mai puţin de 75 de oameni - de la rivali ai bandei sale până la poliţişti sau simpli cetăţeni, luaţi la întâmplare. Procurorii cred, însă, că numărul victimelor sale este mai mare şi speră că-l vor convinge să recunoască măcar 100 de crime.

Elizondo Flores, supranumit "Arabul", face parte din sinistrul cartel "Los Zetas", înfiinţat la sfârşitul anilor 90 de dezertori din poliţie şi armată. Gruparea este acuzată că a ucis sute de persoane, mai ales pasageri ai unor autobuze deturnate în nordul Mexicului.

Masacrele nu aveau alt scop decât să terorizeze oamenii şi să-i facă să se supună cartelului. Iar Flores pare să fie unul din cei mai necruţători membri ai bandei.

Flores a mărturisit că, în ultimii trei ani, a ucis zeci de pasageri din autobuze deturnate, dar şi mai mulţi poliţişti şi chiar o fetiţă de şase ani.

Bilanţul victimelor sale este, din păcate, doar o picătură dintr-un ocean al morţii. Peste 50.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în Mexic de la lansarea ofensivei militare împotriva traficanţilor de droguri, acum cinci ani.

Printre ei s-au aflat delicvenţi ucişi în luptele dintre bande rivale, dar cei mai mulţi erau civili nevinovaţi.







×
Subiecte în articol: Mexic ucigas
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close