Antena 3 CNN Externe Tragedie după explozia unei mine în Afganistan. Sunt 15 morți, printre care 6 femei și 8 copii

Tragedie după explozia unei mine în Afganistan. Sunt 15 morți, printre care 6 femei și 8 copii

Tragedie după explozia unei mine în Afganistan. Sunt 15 morți, printre care 6 femei și 8 copii
Sursa foto: foto- Pixabay
28 Noi 2019   •   00:16

O mină care a explodat la trecerea unui vehicul în localitatea Imam-Sahib, în nordul Afganistanului, a ucis miercuri 15 civili afgani, între care şase femei şi opt copii, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, citat de AFP.

"În jurul orei locale 17:00, o mină instalată de teroriştii talibani a explodat la trecerea unui vehicul civil în piaţa Imamuddin din Imam-Sahib, provincia Kunduz, ucigând 15 civili", a declarat Nasrat Rahimi.

Victimele sunt şase femei, opt copii şi un bărbat, a precizat el.

Imam-sahib este o localitate foarte apropiată de frontiera tadjikă. Provincia Kunduz este scena unor confruntări regulate între talibani şi forţele guvernamentale, sprijinite de americani.

Capitala cu acelaşi nume al provinciei a fost obiectul unui asalt al insurgenţilor, care a eşuat la începutul lunii septembrie. Talibanii au cucerit pentru scurt timp oraşul în septembrie 2015.

Provincia adăposteşte de asemenea elemente ale grupării jihadiste Statul Islamic. După un atentat în 6 noiembrie în Tadjikistan, şeful Serviciului de Securitate din Rusia (FSB), Aleksandr Bortnikov, semnalase o activitate crescută a unităţilor Statului Islamic în Afganistan.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: mina Afganistan copii civili
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close