Antena 3 CNN Externe Ucraina rupe relațiile cu Siria din cauza recunoașterii zonelor controlate de separatiști

Ucraina rupe relațiile cu Siria din cauza recunoașterii zonelor controlate de separatiști

Ucraina a anunțat joi că a întrerupt relațiile diplomatice cu Siria după ce autoritățile de la Damasc au recunoscut independența Republicii Populare Donețk și a Republicii Populare Luhansk, controlate de separatiștii pro-ruși.

Ucraina rupe relațiile cu Siria din cauza recunoașterii zonelor controlate de separatiști
Sursa foto: Volodomir Zelenski/Facebook
de Alexandra Ionescu    |    30 Iun 2022   •   18:14

 

„Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei condamnă cu fermitate decizia Republicii Arabe Siriene de a recunoaște așa-numita 'independență' a teritoriilor ocupate temporar în regiunile Donețk și Luhansk din Ucraina.

Considerăm că această decizie este un act neprietenesc împotriva Ucrainei, o încălcare a suveranității și integrității teritoriale a statului nostru și o încălcare gravă a legislației ucrainene, a Cartei ONU și a normelor și principiilor fundamentale ale dreptului internațional", a anunțat joi Ministerul de Externe într-un comunicat.

Siria este singura țară, în afară de Rusia, care recunoaște oficial independența regiunilor separatiste, potrivit Mediafax.

„Ca răspuns la acest act neprietenos, Ucraina declară întreruperea relațiilor diplomatice cu Siria, fără întreruperea relațiilor consulare, în conformitate cu articolul 2 din Convenția de la Viena privind relațiile consulare, făcută la Viena la 24 aprilie 1963", a mai spus Ministerul ucrainean de Externe, adăugând că va impune un embargo comercial, precum și alte sancțiuni, asupra Siriei.

×
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close