Antena 3 CNN Externe Ucraina și Rusia anunță separat evacuări de civili la Azovstal

Ucraina și Rusia anunță separat evacuări de civili la Azovstal

Cel puțin 50 de civili au fost evacuați din uzina siderurgică Azovstal din Mariupol.

Ucraina și Rusia anunță separat evacuări de civili la Azovstal
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    06 Mai 2022   •   23:12

O declarație în acest sens a fost făcută vineri de vicepremierul ucrainean Irina Veresciuk.

"Astăzi am reușit să extragem 50 de femei, copii și bătrâni din Azovstal. Sâmbătă dimineață vom continua operațiunea de evacuare", a spus Versciuk într-o declarație pe conturile sale de pe rețelele de socializare.

Oficialii ucraineni au indicat anterior că nu pot comenta în legătură cu evacuarea civililor din uzina Azovstal, organizată de Națiunile Unite și Crucea Roșie Internațională.

Separat, Ministerul Apărării de la Moscova a confirmat că 50 de civili au fost evacuați vineri cu autobuzele și că operațiunea va continua în ziua următoare, relatează BBC.

Potrivit postului britanic, primele două autobuze au ajuns la Bezimenne, o localitate din Donețk sub controlul trupelor ruse.

In postarea de pe Facebook a vicepremierului ucrainean, se spune că de la Bezimenne refugiații vor pleca ulterior spre Zaporojia, care se află sub controlul forțelor Kievului.

Дорогі Маріупольці! Сьогодні ми проводили евакуацію цивільних з Азовсталі. На зворотньому шляху мали забрати людей на...

Publicată de Ірина Верещук pe Vineri, 6 mai 2022

În zilele trecute, au avut loc alte evacuări ale civililor care s-au adăpostit în uzina metalurgică în ultimele săptămâni sau luni.

Rușii au deportat mai mulți ucraineni decât populația unei țări europene, acuză Volodimir Zelenski

Peste 500.000 de ucraineni au fost deportați în Rusia de la începutul războiului  în Ucraina.

Afirmația a fost făcută, vineri, de președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un discurs adresat Parlamentului Islandei, transmite CNN.

"Au fost nevoiți să meargă acolo. Documentele și mijloacele de comunicare le sunt confiscate. Sunt trimiși în regiuni îndepărtate ale acelei țări străine pentru a fi asimilați acolo", a spus Zelenski.

El a subliniat că numărul ucrainenilor deportați depășește populația totală a Islandei, care numără aproximativ 360.000 de locuitori.

CNN menționează că nu poate confirma în mod independent numărul de ucraineni care au fost duși peste graniță pe teritoriul Rusiei.

Foto: autobuz cu civili evacuați de la Azovstal sosind la Zaporojia, 3 mai 2022

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina Azovstal civili
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close