Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin pune capăt tratatelor internaționale ale Consiliului Europei cu Federaţia Rusă

Vladimir Putin pune capăt tratatelor internaționale ale Consiliului Europei cu Federaţia Rusă

Președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege federala care pune capăt tratatelor internaționale ale Consiliului Europei în legătură cu Rusia.

Vladimir Putin pune capăt tratatelor internaționale ale Consiliului Europei cu Federaţia Rusă
Sursa foto: hepta
de Claudia Popovici    |    28 Feb 2023   •   21:40

Anunţul a fost făcut de Ambasada Rusiei în România.

"Președintele Rusiei Vladimir Putin a semnat Legea federală „Cu privire la încetarea tratatelor internaționale ale Consiliului Europei cu privire la Federația Rusă”.

Începând cu 16 martie 2022, Carta Consiliului Europei și alte 20 de documente juridice internaționale nu mai sunt în vigoare în țara noastră. Lista completă a documentelor poate fi consultată AICI", transmite instituția pe Facebook. 

Este vorba de 21 de documente care fac referire la convențiile europene privind reprimarea terorismului, privind protecția drepturilor omului, Carta europeană a autonomiei locale, Carta socială europeană, tratate care ar fi încetat să funcționeze începând cu data de 16 martie 2022.

De asemenea, preşedintele rus Vladimir Putin a semnat şi o lege privind denunțarea de către partea rusă a Convenției de drept penal asupra corupției a Consiliului Europei.

UE a adoptat al 10-lea pachet de sancţiuni pentru Rusia

Noul pachet de sancţiuni impus Rusiei de UE la un an de la începutul războiul în Ucraina vizează 121 de persoane şi entităţi, inclusiv producători iranieni de drone, în timp ce Statele Unite au adoptat la rândul lor un nou set de sancţiuni împotriva Rusiei, acesta incluzând şi intermediari europeni, relatează AFP, citată de Agerpres.

De asemenea, interdicția exportului de produse industriale europene către Rusia a fost extinsă către noi bunuri cu dublă întrebuințare (civilă şi militară), precum componentele electronice, vehiculele specializate, piesele mecanice, piesele de schimb pentru motoarele de avion, antenele, macaralele, materiile prime constituite din pământuri rare, circuitele electronice şi camerele cu termoviziune.

 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close