Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin a dezvăluit cu cine împarte viziunea sa asupra problemelor lumii

Vladimir Putin a dezvăluit cu cine împarte viziunea sa asupra problemelor lumii

Președintele rus a evocat bunele relații cu omologul său chinez Xi Jinping, înainte de a participa, vineri, la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing.

Vladimir Putin a dezvăluit cu cine împarte viziunea sa asupra problemelor lumii
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Feb 2022   •   14:47

Într-un interviu pentru China Media Group, citat de agențiile internaționale de presă, Vladimir Putin a spus:

"Ne cunoaștem de multă vreme cu președintele Xi Jinping, ca prieteni buni și politicieni cu vederi în mare măsură similare despre modul în care trebuie abordate problemele lumii. Suntem în contact strâns şi frecvent."

"China este partenerul nostru strategic în arena internațională. Abordările noastre privind majoritatea problemelor de pe agenda globală concordă sau sunt foarte apropiate. Ne coordonăm strâns în cadrul multor organizații și formate multilaterale importante", a continuat el.

În privința relațiilor economice, "China rămâne ferm în fruntea listei partenerilor comerciali ai Rusiei", a concluzionat președintele rus.

Pe de altă parte, Putin a criticat boicotul politic anunțat de democrațiile vestice asupra Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing.

Invocând situația drepturilor omului în China, SUA și alte state au anunțat că nu vor trimite oficiali la eveniment, dar au permis să participe sportivilor din aceste țări.

"Din păcate, încercările mai multor state de a politiza sportul pentru interesele lor egoiste s-au intensificat în ultima vreme", a scris Putin într-un articol pentru agenția de presă chineză Xinhua.

"Este un lucru fundamental greșit și în contradicție cu însuși spiritul și principiile Cartei Olimpice", a arătat președintele rus.

Putin și-a anunțat intenția de a discuta la Beijing "subiecte internaționale relevante".

La fel ca în interviul pentru China Media Group, liderul de la Kremlin a insistat în materialul difuzat de Xinhua asupra "coordonării politicilor externe ale Rusiei și Chinei", pe baza abordărilor apropiate în ceea ce privește soluționarea problemelor globale și regionale.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close