Antena 3 CNN Externe Washington Times: Rachetele rusesti Yars incalca intelegerile cu SUA

Washington Times: Rachetele rusesti Yars incalca intelegerile cu SUA

Washington Times: Rachetele rusesti Yars incalca intelegerile cu SUA
de O.P.    |    27 Iun 2013   •   13:06

Rusia incalca in mod grosolan tratatul de lichidare a rachetelor cu raza mica si medie de actiune, incheiat in 1987 cu Statele Unite, scrie publicatia americana Washington Times, cu referire la surse din cadrul spionajului american.

Potrivit acestora, Moscova construieste o noua racheta Yars-M, a carui raza de actiune este de aproximativ 5.500 de kilometri. Noul model a fost testat la inceputul lunii, In opinia americanilor, performantele armei permit includerea ei in categoria rachetelor cu raza medie de actiune, desi rusii au clasificat-o drept intercontinentala balistica, pentru a evita sa fie acuzati de incalcarea tratatului.

Moscova respinge, fireste, aceste invinuiri. „Din cate cunosc, Rusia urmareste ca toate obligatiunile asumate sa fie minutios respectate, conform tratatului din 1987 si a celui din 2010 de reducere a armamentului strategic”, a declarat pentru The Washington Free Beacon, fostul sef al statului major al trupelor de rachete strategice, Viktor Esin, scrie incomemagazine.ro.

×
Subiecte în articol: spionaj
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close