Zeci de civili uciși în Siria de aviația rusă

25 Iun 2016   •   18:33
Zeci de civili uciși în Siria de aviația rusă

Cel puţin 47 de persoane, inclusiv 31 de civili, au fost ucise sâmbătă în raiduri ale aviaţiei ruse şi ale regimului sirian împotriva unei localităţi din provincia Deir Ezzor (est), controlată de către gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) , citat de AFP. 

''În trei raiduri ale aviaţiei ruse şi siriene împotriva localităţii Al-Kouriye, la sud-est de oraşul Deir Ezzor, au fost ucişi 31 de civili'', a afirmat OSDO, precizând că alte 16 persoane au pierit fără să se ştie dacă este vorba de civili sau jihadişti ai SI, deoarece nu au putut fi identificate trupurile lor''. 

Raidurile aeriene au vizat cartiere rezidenţiale într-un sector în care se află moscheea oraşului. Jihadiştii au încercuit zona bombardată. 

Rusia, aliatul regimului de la Damasc, a intervenit masiv în războiul din Siria în septembrie 2015, după care, în martie 2016, a anunţat o retragere parţială din ţara cuprinsă de război.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close