Antena 3 CNN Externe Ce a făcut Zelenski după ce o țară i-a recunoscut pe separatiștii din Donețk și Lugansk

Ce a făcut Zelenski după ce o țară i-a recunoscut pe separatiștii din Donețk și Lugansk

Kievul a luat o decizie radicală după ce regimul de la Phenian a recunoscut cele două republici separatiste susținute de Moscova în estul țării.

Ce a făcut Zelenski după ce o țară i-a recunoscut pe separatiștii din Donețk și Lugansk
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iul 2022   •   09:20

Astfel, Ucraina a decis, miercuri, să rupă relațiile diplomatice cu Coreea de Nord.

"Considerăm că această decizie este o tentativă a Phenianului de a submina suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei", a precizat Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe.

Coreea de Nord a recunoscut, miercuri, independența așa-numitelor "republici populare" separatiste proruse din estul Ucrainei.

Ambasada Coreei de Nord la Moscova a confirmat că recunoaște independența regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk, a transmis agenția rusă TASS.

Doar trei state au recunoscut independența separatiștilor proruși din Ucraina

În "clubul" restrâns al statelor care au luat o astfel de decizie se mai numără, evident, Rusia dar și Siria, în contextul în care Moscova îl sprijină pe liderul de la Damasc, Bashar al-Assad, în sângerosul război civil declanșat în urmă cu 11 ani. 

Liderul separatist din Doneţk, Denis Puşilin, n-a lăsat să treacă neobservată recunoașterea oficială din partea Phenianului.

"Statutul internațional al Republicii Populare Doneţk continuă să se întărească. Aceasta este o nouă victorie pentru diplomația noastră", a spus el.

Moscova și-a justificat, între altele, invazia Ucrainei prin necesitatea de a apăra populația vorbitoare de limbă rusă din estul statului vecin, unde întreține militar și financiar o insurgență armată încă de la invadarea Crimeei, în 2014.

De altfel, obiectivul de etapă al campaniei militare ruse în Ucraina este controlul complet al regiunilor Donețk și Lugansk.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close