Antena 3 CNN High Tech Aplicaţii ale Firefox şi Chrome blochează site-urile deţinute de Murdoch

Aplicaţii ale Firefox şi Chrome blochează site-urile deţinute de Murdoch

Aplicaţii ale Firefox şi Chrome blochează site-urile deţinute de Murdoch
25 Iul 2011   •   12:01

Rupert Murdoch trece printr-o perioadă proastă. Pe fondul scandalului interceptărilor din Marea Britanie, care au dus la închiderea tabloidului News of the World, câţiva programatori au creat unelte gratis pentru a ajuta consumatorii să se ferească de paginile de internet deţinute de imperiul media Murdoch.

O aplicaţie Firefox numită MurdochAlert crează o alertă pentru utilizatorii de Internet care sunt pe cale să intre pe unul dintre cele peste o sută de site-uri ale magnatului. De exemplu, dacă un utilizator intră pe Fox News, o alertă îl înştiinţează pe acesta despre "potenţialele probleme de securitate care pot apărea accesând site-ul controlat de Murdoch".

O extensie pentru Google Chrome este mai restrictivă, blocând în totalitate accesul pe site-urile deţinute de Murdoch. Numită "Murdoch Block", extensia afişează un avertisment înainte să îi permită utilizatorului să aleagă dacă doreşte cu adevărat să acceseze site-uri precum Hulu, Fox News, MySpace, Wall Street Journal sau The New York Post.

Scandalul interceptărilor ilegale a scos la iveală că peste 4.000 de persoane au avut de suferit în urma acţiunilor întreprinse de jurnaliştii de la publicaţiile aparţinând companiei News International. Jurnaliştii au fost acuzaţi că au interceptat mii de telefoane, pentru a-şi scrie articolele.

×
Subiecte în articol: rupert murdoch Google Fox News
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close