Antena 3 CNN High Tech Cel mai mic aparat foto digital din lume, anunţat de Hammacher Schlemmer

Cel mai mic aparat foto digital din lume, anunţat de Hammacher Schlemmer

Cel mai mic aparat foto digital din lume, anunţat de Hammacher Schlemmer
Sursa foto: Foto: Hammacher.com
22 Sep 2011   •   18:14

Hammacher Schlemmer, o companie din New York,  a construit ceea ce susţine că este cel mai mic aparat foto digital din lume. Camera măsoară 26 de milimetri pătraţi, cântăreşte 26 de grame şi chiar arată ca un aparat foto de top, doar mai mic.

Aparatul costă 99,95 dolari, are un singur buton, cel de declanşare, plus o curea care poate fi înfăşurată de încheietura mâinii sau chiar de un deget. Nu are ecran, doar o conexiune USB 2.0.

„O reminiscenţă a aparatelor folosite de serviciile secrete în era Războiului Rece pentru a aduna informaţii, camera are nevoie de agilitatea unui liliputan, şi totuşi singurul său buton  permite realizarea cu uşurinţă a unei fotografii”, se arată pe site-ul Hammacher Schlemmer, la descrierea produsului .

Foloseşte un senzor de 2 MP, care capturează imagini statice (JPEG) la rezoluţia 1600 x 1200 şi video (AVI) la 30 fps, rezoluţia 640 x 480. Informaţiile sunt salvate pe un card microSD de 2 GB, dar aparatul suportă până la 32 GB. Acumulatorii îi oferă o autonomie de  până la 30 de minute la o încărcare de o oră.



„Cel mai mic aparat foto digital din lume poate captura imagini statice şi înregistra clipuri video, întocmai cum o fac şi camerele de dimensiuni mai mari. Este un dispozitiv remarcabil şi ne aşteptăm să aibă priză la public”, a declarat Fred Berns, directorul general Hammacher Schlemmer, citat de Metro.co.uk.

Compania producătoare Hammacher Schlemmer este cunoscută şi pentru realizarea celui mai mic player care înregistrează, sau a celei mai mici chitări din lume.




×
Subiecte în articol: New York camera foto camera foto digitala
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close