Antena 3 CNN High Tech Cum va schimba digitalizarea piața muncii din România. Multe joburi vor dispărea din cauza inteligenței artificiale

Cum va schimba digitalizarea piața muncii din România. Multe joburi vor dispărea din cauza inteligenței artificiale

Aparatele care folosesc inteligența artificială vor fi tot mai prezente în viețile noastre. Digitalizarea ne va schimba traiul, însă vor schimba ireversibil și piața muncii. Unele meserii în care omul ar putea fi înlocuit de mașinării ar putea dispărea complet.

Cum va schimba digitalizarea piața muncii din România. Multe joburi vor dispărea din cauza inteligenței artificiale
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    20 Noi 2021   •   14:25

Cu ani în urmă, inteligența artificială era un subiect de literatură SF, dar acum este o realitate tot mai prezentă în viața noastră.

Dispozitivele preiau treptat din sarcinile umane, ceea ce schimbă piața muncii într-un mod accelerat.

Lumea modernă de astăzi este în continuă schimbare. Evoluția tehnologiei va duce la dispariția unor meserii, pentru a face loc unor noi profesii.

Domeniile IT, robotică și inteligență artificială vor fi cele mai căutate în viitor, conform studiului intitulat ”Ghidul meseriilor viitorului”.

”Eu cred că deja studenții încep să se orienteze spre această latură. Cumva suntem obligați deja să gândim ca și cum noi nu vom mai lucra singuri, ci vom lucra cu aceste mașini”, a spus Vlad Stănescu, student la Facultatea de Inginerie Mecanică.

”Pandemia a ajutat la digitalizare. Cu fiecare pas înainte au apărut oportunități, așa va fi și acum. Roboții, mașinile sunt făcute să ne facă nouă viața mai ușoară”, spune Gabriel Petrea.

Unele facultăți s-au adaptat deja cerințelor viitorului. Universitatea Politehnica din București a inaugurat un laborator unic în țară pentru a pregăti ingineri de top.

”Suntem, în acest laborator, cu mulți pași înainte de ceea ce se întâmplă în România și în industria românească, nu doar în cercetarea românească. Putem să pregătim studenți ingineri nu doar pentru ziua de astăzi sau de mâine, ci pentru viitorul îndepărtat”, a declarat Mihnea Costoiu, rector al Universității Politehnica din București.

De altfel, pandemia a demonstrat cât de important este ca învățămâtul să se adapteze noilor tendințe.

×
Subiecte în articol: inteligenta artificiala digitalizare
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close