Antena 3 High Tech Directorul Google: Magnaţii din presă vor să-mi transforme compania într-un ţap ispăşitor

Directorul Google: Magnaţii din presă vor să-mi transforme compania într-un ţap ispăşitor

03 Dec 2009   •   21:51
Directorul Google: Magnaţii din presă vor să-mi transforme compania într-un ţap ispăşitor

Directorul executiv al Google s-a hotărât răspundă atacurilor lansate de magnaţii din presă. El a publicat o scrisoare deschisă în Wall Street Journal.

Eric Schmidt susţine că noile tehnologii nu reprezintă adevărata ameninţare pentru mass-media, ci monopolurile din această industrie.

"Nu este adevărat că am face profituri mari pe spatele presei. Venitul generat de reclamele afişate lângă titlurile articolelor de presă reprezintă numai o mică parte din veniturile unui motor de căutare", a explicat directorul executiv al Google.

"Într-o perioadă în care veniturile sunt în declin şi resursele sunt din ce în ce mai mici, directorii trusturilor de presă vor să dea vina pe cineva", a adăugat Schmidt.

"Înţeleg că ei caută un ţap ispăşitor. Însă fostele monopoluri constituie adevărata ameninţare pentru presă, nu noile tehnologii", a mai spus directorul Google.

În urmă cu numai câteva săptămâni, Rupert Murdoch a acuzat compania Google de "cleptomanie" şi de comportament "parazitar".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Google rupert murdoch
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close