Antena 3 CNN High Tech WhatsApp va putea fi folosit pe alte 4 dispozitive

WhatsApp va putea fi folosit pe alte 4 dispozitive

Veste bună pentru fanii WhatsApp. Facebook a lansat o versiune beta de WhatsApp, care poate fi folosită în mod independent pe alte patru dispozitive, în afara telefonului.

WhatsApp va putea fi folosit pe alte 4 dispozitive
Sursa foto: Getty
de Alexandra Dima    |    15 Iul 2021   •   09:01

Schimbarea preconizată a uneia dintre cele mai populare platforme de comunicare vine la cererea milioanelor de utilizatori. În acest moment, deşi poate fi accesat în paralel de pe mai multe dispozitive, WhatsApp depinde de telefonul mobil, singurul care deţine cheia necesară decriptării mesajelor.

Prin urmare, la fiecare logare pe un alt dospizitiv este necesară confirmarea de pe telefon, ceea ce s-a dovedit stresant pentru utilizatori. În plus, dacă bateria mobilului este pe sfârşite şi sesiunea WhatsApp de pe PC se va opri odată cu telefonul.

Servicul deţinut de Facebook a promis de mai mult timp că va perfecta funcţionarea independentă pe mai multe dispozitive, însă, abia acum face primul pas în acest sens, printr-o versiune beta.

Patru dispozitive, conectate pe acelaşi cont

Varianta beta permite conectarea la acelaşi cont a altor patru dispozitive, în afara telefonului, care să nu fie telefoane. Cu alte cuvinte, poate fi folosit un singur telefon, în vreme ce restul dispozitivelor pot fi tablete ori desktop-uri. Oficialii WhatsApp au explicat că dezvoltarea suportului multi-device a durat atât de mult din cauza standardelor cerute de criptare. 

De la o singură cheie de criptare, se trece la folosirea câte unei chei de criptare pe fiecare din dispozitivele conectate la un cont. Cu aceeaşi ocazie, vor fi criptate inclusiv apelurile audio şi video.

În acest moment, WhatsApp permite doar unui număr limitat de utilizatori accesul la noua versiune beta. După ce se vor identifica şi rezolva eventualele probleme tehnice, va fi extins şi accesul la publicul larg.

Încă nu se ştie o dată certă de lansare, dar este estimată în câteva luni .

 

×
Subiecte în articol: WhatsApp
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close