Antena 3 CNN High Tech Mesajele trimise pe WhatsApp pot fi citite și de alte persoane. Cum s-a aflat această informație

Mesajele trimise pe WhatsApp pot fi citite și de alte persoane. Cum s-a aflat această informație

Jurnaliștii americani spun că WhatsApp nu este atât de confidențial pe cât se laudă Facebook. Compania folosește serviciile companiei Accenture pentru a modera mesajele spam, ilegale și de dezinformare.

Mesajele trimise pe WhatsApp pot fi citite și de alte persoane. Cum s-a aflat această informație
Sursa foto: pixabay
de Gabriel Dano    |    09 Sep 2021   •   23:07

Astfel, moderatorii angajați de WhatsApp pot citi mesajele utilizatorilor. Potrivit presei de peste ocean există cel puțin 1.000 de persoane a cărora sarcină este să modereze mesajele de pe WhatsApp, după ce un algoritm special recunoaște și blochează textele bănuite că ar conține informații false, mesaje de tip spam sau idei extremiste.

Este punctul în care intervin angajații Accenture, cu birouri în Texas, Austin, Dublin și Singapore. Potrivit jurnaliștilor de la ProPublica, un site de investigații, aceștia pot să citească mesajele private ale utilizatorilor, blocate de sistem. După ce algoritmul creează o alertă, moderatorii pot să vadă ultimele cinci mesaje, scrie alephnews.ro.

Cum se apără WhatsApp

Jurnaliștii care au discutat despre aceste dezvăluiri cu moderatorii WhatsApp au aflat că sistemul de ”machine learning” se înșală adesea și blochează conținut legal. Pozele cu bebeluși sunt uneori considerate abuzive, iar moderatorii au sarcina sa blocheze contul, sa-l pună în standby sau să nu facă nimic.

Explicația nu este însă de ajuns, mai ales că reportajul de la ProPublica apare la scurt timp după ce Irlanda a amendat WhatsApp cu 225 de milioane de euro pentru încălcarea legislației europene privind confidențialitatea datelor.

×
Subiecte în articol: WhatsApp
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close