Antena 3 CNN High Tech News Feed-ul ar putea dispărea de pe Facebook. Cu ce ar putea fi înlocuit

News Feed-ul ar putea dispărea de pe Facebook. Cu ce ar putea fi înlocuit

News Feed-ul ar putea dispărea de pe Facebook. Cu ce ar putea fi înlocuit
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
01 Feb 2018   •   23:39

Facebook ar putea renunţa la cea mai populară funcţie a reţelei de socializare, News Feed (fluxul personalizat de ştiri).

Miercuri, în timpul discursului referitor la veniturile companiei din al patrulea trimestru fiscal, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a discutat despre evoluţia celei mai populare reţele sociale din lume. Unul din aspectele discuţiei a atras atenţia celor prezenţi în mod deosebit, scrie Business Insider.

„Ne aşteptăm ca Stories să depăşească numărul de postări al News Feed-ului, devenind cea mai populară modalitate prin care oamenii partajează conţinut”, a declarat Zuckerberg.

Utilizatorii au interacţionat cu Facebook în ultimii zece ani prin intermediul navigării în News Feed - colecţia de fotografii, comentarii şi linkuri pe care o văd atunci când se loghează în contul personal.

Oamenii s-au familiarizat cu News Feed, funcţia fiind „la fel de familiară ca tastatura unui smartphone”, scrie sursa citată. Chiar dacă Facebook a încercat să modifice algoritmii care decid ce apare prima oară în feed, structura reţelei a rămas aproape neschimbată.

La rândul său, Stories este un format mai nou de partajare a clipurilor video şi fotografiilor şi le permite utilizatorilor să realizeze adevărate „montaje” ale conţinutului lor. Faptul că Stories a fost dezvoltată iniţial de Snapchat nu i-a deranjat pe cei de la Facebook, care au copiat funcţiile şi le-au încorporat în produsele sale. Potrivit lui Zuckerberg, WhatsApp şi Instagram sunt acum principalele două aplicaţii pentru partajarea prin Stories, la nivel global.

Pe de altă parte, dacă Zuckerberg vede în Stories un înlocuitor al News Feed-ului, ne putem gândi cum va arăta pe viitor Facebook aşa cum îl ştim şi cât de stabil va fi afacerea cu reclame a companiei americane.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Facebook inlocuire
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close