Antena 3 CNN High Tech Nikon D3x, primele detalii despre DSLR-ul de 24.5 megapixeli

Nikon D3x, primele detalii despre DSLR-ul de 24.5 megapixeli

Nikon D3x, primele detalii despre DSLR-ul de 24.5 megapixeli
30 Noi 2008   •   17:13

Nikon a prezentat primele detalii oficiale ale DSLR-ului D3x, înainte ca acesta să fie lansat oficial, în revista oficială a producătorului, Nikon Pro, anunţă Electronista.com. Conform aşteptărilor DSLR-ul reprezintă o îmbunătăţire, în privinţa rezoluţiei, a modelului D3, ajungând de la 12 megapixeli, la 24.5. De asemenea aparatul beneficiază de un procesor de imagine superior, EXPEED, de 16 biţi, care ar trebui să îmbunătăţească performanţele în privinţa culorilor.
Potrivit publicaţiei oficiale Nikon, citate de Electronista.com, rezoluţia ridicată a presupus anumite sacrificii. Astfel, frame rate-ul maxim al lui D3x a scăzut de la 9FPS (Frames Per Second) la 5FPS, diferenţă notabilă când sunt realizate fotografii în rafală la calitate maximă.

De asemenea, sensibilitatea ISO a scăzut la 6.400 de la 25.600, din cauza senzorului de imagine care are o densitate mare. Autofocusul, spot metering şi alte funcţii rămân identice cu cele ale D3-ului.
Preţul şi data lansării noului D3x nu se cunosc deocamdată cu siguranţă, deşi, revista Nikon Pro oferă unele indicii potrivit cărora camera ar putea fi lansată la 1 decembrie. Este de aşteptat ca preţul ei să fie semnificativ mai ridicat în comparaţie cu cel al actualei D3.
Fotografii: Electronista.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: camera foto
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close