Antena 3 CNN High Tech Viitorul telefoanelor inteligente este aici. Taiwanezii au dezvoltat display-ul pliabil, de 5 inch!

Viitorul telefoanelor inteligente este aici. Taiwanezii au dezvoltat display-ul pliabil, de 5 inch!

Viitorul telefoanelor inteligente este aici. Taiwanezii au dezvoltat display-ul pliabil, de 5 inch!
05 Dec 2008   •   17:31

Un institut de cercetare taiwanez a prezentat vineri un display pliabil, care montat pe un telefon, îi dublează mărimea ecranului, ajungând la 5 inch. Telefonul, dezvoltat special pentru prezentarea display-ului, este conceput ca un smartphone obişnuit şi se deschide precum o carte.
Ceea ce văd însă utilizatorii este doar jumătate din display. Restul din ecran, până la totalul de 5 inch, este ascuns sub tastatură şi poate fi "scos la iveală"atunci când e nevoie de întregul display. O porţiune din centru, de un centimetru, este flexibilă pentru a permite pliarea ecranului peste tastatură.

Cercetătorii de la Industrial Technology Research Institute (ITRI) au dezvoltat display-ul TFT-EPD (Thin Film Transistor Electrophoretic Display) special pentru telefoanele inteligente (smartphones).
În prezent, mărimea maximă disponibilă pentru acest display este de 5 inch, însă se lucrează şi pentru obţinerea unor mărimi superioare, a declarat Nick Vasiljevic, directorul general Pilotfish, compania angajată de ITRI pentru a concepe telefonul pe care a fost montat ecranul.

Tehnologia display-ului flexibil oferă noi posibililtăţi pentru producătorii telefoanelor mobile, lucru foarte important în prezent, când companiile de profil se străduiesc să dezvolte dispozitive mobile pentru internet (Mobile Internet Devices), netbook-uri, telefoane inteligente şi alte gadget-uri portabile.

Majoritatea companiilor care produc smartphone-uri consideră că display-ul cu mărimea potrivită este cheia acestor dispozitive, deoarece consumatorii îşi doresc să navigheze pe Internet sau să urmărească filme pe ecrane cât mai mari cu putinţă.
ITRI lucrează de aemenea şi la adaptarea tehnologiei touchscreen pentru aceste display-uri, care vor fi gata în 2009.

Fotografii: Engadget.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Taiwan smartphone telefon inteligent
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close