Antena 3 CNN International News Omul pe care Joe Biden l-a desemnat "cel mai periculos din lume"

Omul pe care Joe Biden l-a desemnat "cel mai periculos din lume"

CNN semnalează dezvăluirile a doi reporteri de la cotidianul The New York Times, făcute într-o carte care urmează să apară luna viitoare.

Omul pe care Joe Biden l-a desemnat "cel mai periculos din lume"
Sursa foto: Getty Images
de Adrian Iclozan    |    04 Apr 2022   •   12:43

Volumul este intitulat "This will not pass: Trump, Biden, and the Battle for America's Future" (în traducere aproximativă, "Așa ceva este inacceptabil: Trump, Biden și bătălia pentru viitorul Americii").

Cartea lui Jonathan Martin și Alexander Burns surprinde atât punctul de cotitură în istoria SUA, consemnat în alegerile din 3 decembrie 2020, cât și realitatea post-electorală din Administrația Biden.

Potrivit celor doi jurnaliști, președintele Biden a evaluat postul TV conservator Fox News drept "una dintre cele mai distructive forțe din Statele Unite".

Însă liderul de la Casa Albă s-a pronunțat chiar mai dur la adresa lui Rupert Murdoch, fondatorul imperiului mediatic în care este înglobat și Fox News.

În carte se afirmă că Joe Biden i-a spus în 2021 unei persoane nenominalizate din anturajul său că Murdoch este "cel mai periculos om din lume".

Biden nu a vorbit de Murdoch în public, dar l-a numit "nemernic prost" pe un reporter Fox

Cartea descrie postul TV drept "un torent de emisiuni anti-Biden, care alimentează scepticismul cu privire la vaccinuri și care difuzează teorii conspirative nebunești despre atacul din 6 ianuarie asupra Capitoliului".

Mulți dintre susținătorii actualului președinte democrat au acuzat Fox invocând astfel de motive și reproșându-le lui Murdoch și fiului acestuia, Lachlan - care este directorul general al companiei - că permit prestații ale unor realizatori precum Tucker Carlson.

CNN notează însă că Biden nu s-a pronunțat niciodată la adresa lui Murdoch în public, motiv pentru care este de așteptat ca remarca sa la adresa miliardarului în vârstă de 91 de ani să facă valuri.

Casa Albă a refuzat să comenteze afirmațiile din cartea celor doi jurnaliști.

CNN mai amintește că Biden a avut ocazional schimburi de replici cu Peter Doocy, corespondentul Fox la Casa Albă.

În ianuarie anul curent, președintele SUA a fost surprins numindu-l pe Doocy "nemernic prost", după ce acesta i-a adresat o întrebare legată de inflație.

Ulterior, Biden l-a sunat pe jurnalist și i-a prezentat scuze.

×
Subiecte în articol: Joe Biden rupert murdoch
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close