Antena 3 CNN International News Kremlinul, precaut după declarațiile șefului Wagner, care a pretins că a capturat orașul Soledar

Kremlinul, precaut după declarațiile șefului Wagner, care a pretins că a capturat orașul Soledar

Președinția rusă a manifestat, miercuri, precauție față de informațiile privind căderea orașului Soledar sub controlul trupelor Moscovei și a avertizat împotriva anunțurilor premature de victorie.

Kremlinul, precaut după declarațiile șefului Wagner, care a pretins că a capturat orașul Soledar
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    11 Ian 2023   •   14:39

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, s-a limitat să spună că "tendințe pozitive" în ceea ce privește trupele ruse la Soledar, relatează CNN.

"E un trend pozitiv acolo. Succesul acțiunilor militare va fi atins când vor fi îndeplinite toate obiectivele stabilite de comandantul suprem (Vladimir Putin) în cursul operațiunii militare speciale", a spus Peskov.

Șeful grupului "Wagner" a anunțat că oamenii săi au capturat Soledar

Poziția președinției ruse vine după ce șeful grupului de mercenari "Wagner", Evgheni Prigojin, a anunțat, marți, că oamenii săi au preluat controlul "pe întreg teritoriul orașului Soledar".

Presa internațională a relatat anterior interesul special manifestat de Prigojin pentru această localitate minieră din estul Ucrainei.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a comentat, la rândul său, situația de la Soledar în mesajul său nocturn uzual.

Zelenski a spus că forțele ruse s-au concentrat pe preluarea controlului la Soledar și le-a mulțumit apărătorilor ucraineni de acolo pentru bravură și determinare.

Miercuri, armata ucraineană a transmis că situația în Soledar este "sub control" și că orașul "este și va fi mereu" al Ucrainei.

Ministerul rus al Apărării spune că a trimis trupe de asalt în Soledar

Ministerul rus al Apărării a transmis că unități aeropurtate ale trupelor Moscovei au blocat părțile de nord și de sud ale orașului Soledar.

Într-o actualizare pe Telegram, semnalată de CNN, instituția a precizat că "forțele aerospațiale ruse lovesc bastioanele inamice" și că trupele ruse de asalt luptă în oraș.

Anterior, șeful grupul "Wagner" a declarat că doar unitățile formate din oamenii săi luptă în oraș și a anunțat, marți noaptea, că mercenarii ar fi preluat controlul întregului teritoriu al localității.

CNN menționează că nu a putut verifica spusele șefului "Wagner".

×
Subiecte în articol: Soledar Evgheni Prigojin Dmitri Peskov
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close