Antena 3 CNN International News "Am intrat în moarte clinică de trei ori". Povestea tinerei care și-a pierdut ambele picioare după ce a făcut Covid-19

"Am intrat în moarte clinică de trei ori". Povestea tinerei care și-a pierdut ambele picioare după ce a făcut Covid-19

La doar 20 de ani, o tânără model a reușit să învingă moartea în repetate rânduri, după ce s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2, iar medicii au fost nevoiți, în urma complicațiilor apărute, să-i amputeze ambele picioare.

"Am intrat în moarte clinică de trei ori". Povestea tinerei care și-a pierdut ambele picioare după ce a făcut Covid-19
Sursa foto: Clurby | Instagram
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mar 2023   •   11:49

La vârsta de 20 de ani, Claire Bridges, a trecut printr-o suferință greu de imaginat, viața ei, aproape perfectă, fiind schimbată radical în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Înainte să se îmbolnăvească, Claire avea tot ce și-ar putea dori o tânără de vârsta ei, anume o carieră de model, propriul ei apartament, un număr mare de prieteni și un job cu jumătate de normă, într-un bar din Florida.

Cu toate acestea, fata s-a născut cu un defect genetic al inimii, cunoscut drept stenoza valvei aortice, o mutație a valvei din artera principală a inimii.

Acest defect genetic îngreunează activitatea inimii, ceea ce provoacă, de multe ori, dificultăți de respirație, amețeli și oboseală.

Citește și: "Nu vreau decât să aprindeți o lumânare" | Şofer român de TIR, erou în Italia după ce a salvat o fetiţă

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Puteam să fac mișcare, dar nu am putut niciodată să fac sport sau să mă suprasolicit", a spus tânăra, pentru CNN.

Tânăra era vaccinată și urma un stil de viață sănătos

Când s-a îmbolnăvit, Claire Bridges era vaccinată și făcuse ambele doze booster, de aceea, când a ajuns la spital, părinții fetei au fost complet șocați.

După ce a contactat virusul, sănătatea ei s-a deteriorat rapid, aceasta intrând, într-o singură noapte, de trei ori în moarte clinică.

"Într-o zi, mama m-a găsit inconștientă și m-a dus de urgență la spital. Am intrat în moarte clinică de trei ori în acea noapte", a povestit Claire.

Bridges a fost pusă la dializă, la un ventilator și la o pompă externă, care să-i ajute inima. 

Mai mult, după acest episod, Claire Bridges a început să sufere de psihoză.

"Aveam impresia că toată lumea vrea să mă omoare, dar rezistam”, a povestit Bridges 

Medicii au luptat să o salveze pe Claire

Ușor ușor, organele fetei au început să nu mai facă față, lucru care i-a slăbit inima și mai mult.

De asemenea, țesuturile din ambele picioare ale fetei au început să moară, iar medicii au fost nevoiți să i le amputeze.

Cu toate acestea, fata a știut să vadă întotdeauna partea bună a lucrurilor și nu a încetat să fie recunoscătoare pentru faptul că are șansa de a trăi.

"Ei bine, mulțumesc că mi-ați salvat viața. Ah, și pot să am picioare robotice", a spus tânăra, după ce medicii i-au dat vestea amputării picioarelor.

După calvarul petrecut în spital, Claire s-a întors acasă și a învățat să meargă pe proteze, iar medicii au fost surprinși să o vadă din nou.

"La șase luni, de-abia dacă puteam să o recunosc – își recâștigase greutatea, pielea ei se vindecase complet în zona amputărilor și ea arăta ca o persoană complet diferită față de fata subnutrită pe care am cunoscut-o la spital”, a spus doctorul Arnaoutakis, potrivit CNN.

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close