Antena 3 CNN Externe Diaspora "Nu vreau decât să aprindeți o lumânare" | Şofer român de TIR, erou în Italia după ce a salvat o fetiţă

"Nu vreau decât să aprindeți o lumânare" | Şofer român de TIR, erou în Italia după ce a salvat o fetiţă

Un şofer român din Italia a salvat de la moarte o fetiţă riscându-şi viaţa. Totul a avut loc în doar câteva clipe ce au făcut diferenţa între a fi şi a nu mai fi.

"Nu vreau decât să aprindeți o lumânare" | Şofer român de TIR, erou în Italia după ce a salvat o fetiţă
Sursa foto: Profimedia
de Alexandra Dima    |    10 Mar 2023   •   09:38

Un şoferul român de camion a devenit erou pentru o familie de conaționali din Italia, după ce le-a salvat copilul de la moarte. Întreaga poveste a fost relatată pe pagina de Facebook "Omul şoselelor".

"O fetiță a fost salvată de unul de-al nostru de șosele și mândria este cu atât mai mare cu cât omul îmi este prieten, fost camarad de arme și fost coleg de firmă. Omul nostru fără a clipi a sărit în fața unei mășini și s-a făcut scut pentru ca o fetiță să fie salvată de la moarte! Întâmplarea a fost povestită în grupul nostru CSPFE.RO Romania Truckers Team de către mama fetiței”, a scris Ilie Matei - „Omul soselelor” pe pagina de Facebook.

Familia Băcăoan din Adjud, Vrancea, e stabilită de mai mulţi ani în Italia, unde are o afacere, un mic bar-trattoria. Era după amiaza unei zile obişnuite, soţii se ocupau de administrarea barului şi nu au observat că fetiţa ieşise pe stradă. 

"Sunt un om printre oameni și nu vreau decât să aprindeți o lumânare pentru sănătate și pace"

Iată mărturia emoţionantă a familiei căreia i-a fost salvată fetiţa: 

"Ieri, în jurul orelor 15.00, în fața barului, s-a oprit această minune de om, a întrat în bar, a comandat un dublu espresso și 3 pachete de țigări Winston Blue. Bineînțeles că a plătit. Eram în bar cu soțul și fetița. La un moment dat, cu activitatea aferentă, fetița nu mai era lângă mine și văzând ușa larg deschisă de la bar m-am gândit că e cu taică-su pe afară. De unde? Apoi deodată se aude un zgomot asurzitor de mășină care demarează în trombă ...ceva puternic ca și zgomot și se auzea zgomotul specific vitezei excesive. Ce face acest șofer de tir? A scăpat cafeaua pe jos și așa de rapid a ieșit din bar, că încălțămintea i-a rămas înăuntru. Pur și simplu s-a aruncat în aer, a plonjat prinzându-mi fetița care era în stradă, după care tot de-a rostogolu până în partea cealaltă a drumului. Am înlemnit!!! Am ieșit urlând din bar, imediat ajunsese și soțul. Cu toate astea, fetița avea mici zgârieturi și speriată maxim, dar pe el l-a atins oglinda acelei mășini. Rămăsese acolo jos cu fetița în brațe, plini de praf, desculț și unul din brațe îi sângera foarte tare.

În cele din urmă, și-a rupt bluza de pe el că să se bandajeze cumva. L-am întrebat cum îl cheamă și cum putem să-i mulțumim în vreun fel. Și nu a spus decât atât: sunt un om printre oameni și nu vreau decât să aprindeți o lumânare pentru sănătate și pace. Ne luase plânsul. Inimaginabil ce trăiam. Se grăbea să ajungă la descărcare și în cele puține cuvinte cât am vorbit, ne-am îmbrățișat în semn de mare mulțumire. Și-a plecat! Săracu, nu a mai băut nici cafeaua și a uitat și țigările și portofelul cu actele.

Poliția a văzut absolut toată scena pe camerele instalate, iar după terminarea cercetărilor ne vor da și nouă înregistrările. Au spus că dacă nu se arunca, mașină îi omora pe amândoi, dar a fost extrem de rapid. Nici ei n-au mai văzut asemenea act de curaj. Soțul meu mi-a spus că îl știe și că e foarte cunoscut și că e în persoana domnului Adi Rusu. Ulterior am identificat persoana văzând această fotografie. Ce om! Datorită actului său încă mai suntem părinți ca să nu mai vorbim că fetița mi-a spus că ea nu a știut că Ironman lucrează pe camion. Nici nu știam dacă să râd sau să plâng, însă un lucru este sigur: rămâi EROUL familiei noastre pe veci.

Astăzi, tot cu mult ajutor din partea multor prieteni, am reușit să luăm legătură cu dumnealui și când consideră de cuviință o să dăm Cezarului tot ce e al Cezarului. Adi Rusu, Ironmanul fetiței mele, ești fantastic omule! Ne închinăm cu stimă și deosebită admirație”, a scris familia Băcăoan pe rețelele de socializare.

×
Subiecte în articol: Italia
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close