Antena 3 CNN International News Prânzul famililiei regale britanice de dinaninte de Crăciun, anulat de Regina Elisabeta, ca măsură de precauție COVID-19

Prânzul famililiei regale britanice de dinaninte de Crăciun, anulat de Regina Elisabeta, ca măsură de precauție COVID-19

Regina Elisabeta a II-a a anulat un prânz tradițional de familie, de dinainte de Crăciun, ca măsură de precauție. Numărul de cazuri de Covid-19 este în creștere în Regatul Unit.

Prânzul famililiei regale britanice de dinaninte de Crăciun, anulat de Regina Elisabeta, ca măsură de precauție COVID-19
Sursa foto: Twiiter/ Taste of Home
de Cerasela Stafie    |    16 Dec 2021   •   16:30

Se consideră că această masă ar pune în pericol aranjamentele de Crăciun ale prea multor oameni dacă s-ar organiza, a declarat joi pentru CNN o sursă de la Palatul Buckingham.

Deși există „regret” că prânzul a fost anulat, a adăugat sursa, există convingerea că este „un lucru corect de făcut” pentru toți cei implicați.

Monarhul în vârstă de 95 de ani găzduiește de obicei evenimentul anual pentru familia ei extinsă, înainte de Crăciun, la Palatul Buckingham.

Întâlnirea de anul trecut a fost și ea anulată din cauza pandemiei. Se crede că au fost puse în aplicare planuri pentru prânzul de Crăciun de la Castelul Windsor, marțea viitoare, potrivit PA Media.

În anii precedenți, regina și-a invitat familia extinsă să i se alăture la reședința ei din Londra, înainte de a pleca la Sandringham în Norfolk, unde găzduiește rudele apropiate în perioada festivă.

În aceste zile, reședința principală a monarhului este Castelul Windsor, chiar în afara Londrei. Anul acesta este și primul Crăciun al Reginei de la moartea soțului ei, Prințul Philip decedat la 73 de ani, în aprilie.

Decizia anulării anul acesta vine după avertismente puternice din partea ofițerului medical șef al Angliei cu privire la răspândirea variantei Omicron. Acesta a cerut oamenilor să fie atenți pentru ca sărbătoarea de Crăciun să nu fie afectată.

Oficialii din Marea Britanie spun că țara se confruntă cu un „val mare” de infecții cu varianta Omicron. Tulpina a devenit dominantă în Londra, depășind varianta anterioară Delta.

Luni, Marea Britanie a raportat primul deces din cauza Omicron, iar miercuri a raportat 78.610 de cazuri noi de coronavirus, cel mai mare număr de cazuri zilnice de la începutul pandemiei. Recordul anterior de noi infecții zilnice a fost de 68.053 pe 8 ianuarie.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close