Antena 3 CNN International News Quebec va impune o amendă „semnificativă” rezidenților nevaccinați: ”Este o chestiune de corectitudine!”

Quebec va impune o amendă „semnificativă” rezidenților nevaccinați: ”Este o chestiune de corectitudine!”

Provincia canadiană Quebec a anunțat marți că rezidenții care au refuzat vaccinul COVID-19 vor trebui să plătească în curând o amendă.

Quebec va impune o amendă „semnificativă” rezidenților nevaccinați: ”Este o chestiune de corectitudine!”
Sursa foto: Hepta.ro
de Alexandra Ionescu    |    12 Ian 2022   •   10:07

Amenzile vor fi o modalitate pentru cei nevaccinați de a contribui la un sistem de sănătate public suprasolicitat, au spus autoritățile. „În acest moment, acești oameni, pun o povară foarte mare asupra rețelei noastre de asistență medicală”, a spus premierul François Legault, la o conferință de presă marți.

„Este și o chestiune de corectitudine pentru cei 90% din populație care a făcut unele sacrificii – și cred că le datorăm acest tip de măsură”, a adăugat el.

Amenda nu s-ar aplica celor cu scutire medicală și nu au fost anunțate detalii. Cu toate acestea, Legault a spus că suma care va fi percepută ar fi „semnificativă”.

Aproape 90% dintre rezidenții eligibili au primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19, potrivit guvernului Quebec.

Oficialii din domeniul sănătății publice spun că marea majoritate a pacienților din spitalele din Quebec rămân nevaccinați. Oficialii nu au specificat câți pacienți spitalizați cu COVID-19 nu sunt vaccinați.

Săptămâna trecută, Quebec a anunțat că rezidenții vor trebui să fie vaccinați pentru a putea cumpăra alcool sau canabis. Ministrul Sănătății, Christian Dubé, a declarat într-un tweet că după anunț, cererile pentru vaccinare au crescut.

"În doar câteva zile, programările pentru prima doză au trecut de la 1,5K pe zi la peste 6K ieri. Mulțumim tuturor celor care au decis să se vaccineze. Nu este prea târziu să vă primiți prima doză. Protejați-vă", a spus Dubé.

Quebec, unde trăiesc aproape un sfert din toți canadienii, a fost una dintre primele provincii din Canada care a introdus un pașaport pentru vaccinare. Dovada vaccinării este necesară pentru a mânca în restaurante, pentru a merge la sală sau pentru a participa la evenimente sportive. Luna trecută, a fost impusă pentru a doua oară interdicţia de circulaţiei pe timpul nopţii începând cu ora 22:00 şi interzicerea reuniunilor private, pentru a reduce răspândirea virusului.

Quebec nu este primul care a luat astfel de măsuri pentru a încuraja oamenii să se vaccineze. Săptămâna trecută, Italia a impus vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru persoanele de peste 50 de ani.

Dovada vaccinării este deja obligatorie pentru profesorii și lucrătorii sanitari din Italia. Și din octombrie, toți angajații au fost obligați să prezinte dovada vaccinării sau un test negativ înainte de a intra la locul de muncă.

Noul decret privind vaccinurile pentru cei de peste 50 de ani elimină opțiunea de a face un test în locul vaccinării. Cei care refuză să se vaccineze riscă o amendă de 600-1.500 de euro, a declarat joi o sursă guvernamentală pentru CNN. După cinci zile își vor pierde salariul, dar nu vor fi concediați din funcție. Aceasta înseamnă că pot primi din nou plăți dacă se vaccinează.

Pentru persoanele nevaccinate, care au peste 50 de ani și care sunt șomeri sau pensionari, amenda va fi de 100 de euro, a spus sursa.

La două zile după ce guvernul a anunțat noua măsură, Italia a înregistrat o creștere de trei ori a vaccinurilor administrate zilnic celor cu vârsta de peste 50 de ani, a declarat sâmbătă comisarul campaniei de vaccinare, Francesco Paolo Figliuolo.

Austria a anunțat, de asemenea, că va face vaccinarea obligatorie pentru cei mai mari de 14 ani începând de luna viitoare. Și cei peste 60 de ani din Grecia vor trebui, de asemenea, să primească vaccinul începând cu 16 ianuarie.

×
Subiecte în articol: Canada Quebec vaccin COVID-19 amenda
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close