Antena 3 CNN International News Cât au reușit, de fapt, să avanseze trupele Rusiei în Bahmut | Imaginea care arată pentru ce au fost sacrificați sute de soldați

Cât au reușit, de fapt, să avanseze trupele Rusiei în Bahmut | Imaginea care arată pentru ce au fost sacrificați sute de soldați

Situația din orașul ucrainean Bahmut rămâne "complicată" și forțele ucrainene nu dau semne de plecare.

Cât au reușit, de fapt, să avanseze trupele Rusiei în Bahmut | Imaginea care arată pentru ce au fost sacrificați sute de soldați
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mar 2023   •   15:57

Estimarea aparține liderului auto-proclamatei Republici Populare Donețk, Denis Pușilin, relatează CNN.

"Situația din Artemivsk (numele rusesc al orașului, n.r.) rămâne complicată. Kievul nu are de gând să-și retragă trupele", a spus Pușilin, joi, pentru agenția de stat rusă RIA Novosti.

Liderul pro-rus a adăugat însă că singurul drum spre Bahmut utilizabil de către forțele ucrainene este în prezent vizat de tiruri și mai puternice ale mercenarilor din Grupul Wagner.

Din această cauză, este extrem de dificil pentru inamic să livreze muniții, alimente și întăriri, a apreciat liderul separatist.

Citește și: SUA semnalează că nu vor susține Ucraina la nesfârșit, în ciuda declarațiilor oficiale

Ucrainenii confirmă, la rândul lor, dificultățile din Bahmut.

"Centrul orașului este controlat de forțele ucrainene. Artileria rusă bombardează în mod constant secțiunea noastră de front iar în prezent se concentrează asupra drumului (de acces spre localitate)", a spus Irina Ribakova, ofițer de presă al Brigăzii 93 mecanizate a armatei ucrainene.

Ea a menționat că situația dificilă a trupelor Kievului în ceea ce privește întăririle durează circa de două săptămâni.

CNN notează că mercenarii grupului Wagner, care au un rol proeminent de partea rusă în luptele din Bahmut, au realizat câștiguri foarte limitate în ultima săptămână în oraș și în jurul acestuia.

Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a vorbit, miercuri, despre lipsa de muniție cu care se confruntă combatanții săi și a susținut că aceștia ar fi cucerit o mică așezare la 8 kilometri nord-vest de oraș.

View this post on Instagram

A post shared by Ukraine War Map (@war.mapper)

ISW: "Rusia nu poate cuceri Bahmut doar cu asaltul trupelor Wagner"

Institutul american pentru Studiul Războiului, ISW, a prognozat că "pierderile în oameni, artilerie și echipamente la Bahmut vor limita, probabil, capacitatea Wagner de a finaliza o încercuire strânsă a localității sau de a câștiga un teritoriu substanțial în luptele pentru zonele urbane".

"Se pare că ofensiva Wagner, în sine, nu va fi suficientă pentru a cuceri Bakhmut", a apreciat ISW.

O animație (vizibilă în interiorul acestui material) realizată de platforma warmapper.org și distribuită pe Instagram arată cum, între 14 ianuarie și 11 martie, trupele ruse au reușit doar o încercuire parțială a localității și capturarea câtorva zone din estul orașului.

Foto: soldați ucraineni surprinși în timp ce se deplasează în Bahmut, 15 martie 2023

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close