Antena 3 Life Ai probleme cu somnul? Soluția poate fi chiar în frigiderul tău - Ce să faci înainte de a merge la culcare

Ai probleme cu somnul? Soluția poate fi chiar în frigiderul tău - Ce să faci înainte de a merge la culcare

01 Feb 2018   •   15:22
Ai probleme cu somnul? Soluția poate fi chiar în frigiderul tău - Ce să faci înainte de a merge la culcare

Un clip viral a reuşit să îi adoarmă pe cei care l-au vizionat. Video-ul arată procesul prin care se prăjeste un bacon. Expertul în somn Chris Brantner a explicat că totul ţine de consistenţa sunetului din videoclip. Sunetul bacon-ului prăjit pare să îi facă pe internauţi să adoarmă întrucât provoacă relaxarea celor care îl ascultă, iar mirosul duce la gândul dimineţilor în care îţi este foarte greu să te trezeşti. 

Prăjirea bacon-ului are acelaşi efect ca sunetele din natură, ca ploaia sau tunetele, spun specialiştii. Ideea din spatele acestor sunete este calmarea organismului. 

Cercetătorii de la Harvard au declarat că lumina de la un smartphone are un efect similar cu vederea soarelui dimineața, ceea ce determină organismul să înceteze să producă melatonina, un hormon care reglează somnul. Acest lucru poate anula beneficiul de a asculta videoclipul cu delicioasa mâncare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close