Antena 3 CNN Life Știinţă La fiecare 6 SECUNDE un om moare în chinuri groaznice. Obiceiul care a băgat în mormânt 50 de milioane de oameni

La fiecare 6 SECUNDE un om moare în chinuri groaznice. Obiceiul care a băgat în mormânt 50 de milioane de oameni

La fiecare 6 SECUNDE un om moare în chinuri groaznice. Obiceiul care a băgat în mormânt 50 de milioane de oameni
de O.P.    |    23 Mar 2012   •   07:55

Sănătatea este cel mai valoros dar pe care îl are un om. Însă de multe ori, mediul în care trăim, stilul de viaţă sau chiar obiceiurile noastre o pot distruge.

Cancerul şi bolile de inimă omoară anual milioane de oameni, însă există ceva mult mai periculos decât acestea. Se pare că fumatul este responsabil de moartea a peste 50 de milioane de oameni în ultimii 10 ani.

Potrivit ultimelor statistici nu mai puţin de 50 de milioane de oameni au murit din cauza fumatului în ultimii zece ani. Potrivit datelor oferite de Tobacco Atlas, tutunul este responsabil pentru  moartea a 15% din bărbati, şi 7% din femei, scrie MSNBC.

În una din cele mai dezvoltate state ale lumii, China, tutunul cauzează moartea a 1,2 milioane de persoane anual. Se estimează că până în 2030 această cifră se va ridica la 3,5 milioane de decese înregistrate anual.



Dacă la începutul secolului XX, fumatul era considerat un lux, în prezent numărul de fumători creşte în ţările sărace şi scade în cele bogate, spune expertul Michael Eriksen.

În SUA, de exemplu, fumatul este cauza principală a deceselor în rândul femeilor.

Cele mai mari 10 companii care producătoare de tutun au avut un profit total de 35,1 miliarde de dolari în 2010. Suma este imensă, având în vedere că este mai mare decât ce au câştigat giganţi precum Coca-Cola, Microsoft şi McDonald's la un loc.




×
Subiecte în articol: tutun decese stil de viata obiceiuri
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close