Antena 3 CNN Life Știinţă NASA vrea să captureze un asteroid de mici dimensiuni, până în 2020

NASA vrea să captureze un asteroid de mici dimensiuni, până în 2020

NASA vrea să captureze un asteroid de mici dimensiuni, până în 2020
de S.T.    |    07 Apr 2013   •   13:34

Agenţia spaţială americană (NASA) vrea să organizeze, până în 2020, o misiune robotizată cu scopul de a captura un asteroid de mici dimensiuni şi a-l aşeza pe orbita Lunii, informează AFP.
   
Informaţia a fost făcută publică de un membru de marcă al comisiei pentru misiuni spaţiale din Senatul american, Bill Nelson, un democrat din statul Florida.
   
Preşedintele american Barack Obama va supune aprobării acest nou proiect în audierile de miercuri din Congresul american.
   
Operaţiunea de capturare a asteroidului face parte dintr-un program spaţial mai amplu, a spus Nelson pe site-ul său de internet.
   
"Programul combină cercetările necesare pentru exploatarea resurselor de pe asteroizi şi mijloacele de deviere a traiectoriilor acestora în cazul în care reprezintă o ameninţare pentru Terra, precum şi dezvoltarea tehnologiilor care permit facilitarea viitoarelor misiuni cu echipaj uman pe Marte", a spus senatorul american.

Ameninţarea asteroizilor: Dacă ne loveşte unul, tot ce putem face este să ne rugăm
   
biectivul lui Obama de a trimite astronauţi pe un asteroid apropiat de Terra, până în 2025, nu poate fi atins, având în vedere proiecţiile bugetare de pe următorii ani.  
 
Însă, remorcarea unui asteroid cu ajutorul unui robot şi aşezarea acestuia pe orbita Lunii le-ar oferi astronauţilor o destinaţie la "costuri acceptabile", a mai spus Nelson, care citează în sprijinul afirmaţiilor sale studiile făcute în acest sens.
   
Astfel, obiectivul vizitării unui asteroid de către astronauţii americani ar fi devansat cu patru ani, a adăugat acesta.

Citeşte şi:

Aproape 10.000 de asteroizi capabili să distrugă planeta au trecut pe lângă Pământ în 2012

×
Subiecte în articol: NASA asteroid Obama asteroid
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close