Antena 3 CNN Life Știinţă Operație de transplant de cap la o maimuță. Ce s-a întamplat cu animalul după intervenție. Un medic italian vrea să repete procedura la oameni

Operație de transplant de cap la o maimuță. Ce s-a întamplat cu animalul după intervenție. Un medic italian vrea să repete procedura la oameni

Operație de transplant de cap la o maimuță. Ce s-a întamplat cu animalul după intervenție. Un medic italian vrea să repete procedura la oameni
Sursa foto: Foto: freeimages.com
21 Ian 2016   •   12:55

Excentricul chirurg italian Sergio Canavero susține că oamenii de știință din China au dus la bun sfârsit o operație de transplant de cap la o maimuță, scrie Daily Mail.

Cercetătorii chinezi au reușit să conecteze vasele de sânge dintre capul și noul corp al maimuței, însă nu și nervii din coloana vertebrală. În cadrul experimentului, s-a demonstrat că răcirea capului până la o temperatură de minus 15 grade asigură supraviețuirea primatei.

Semi-reușita cercetătorilor chinezi ar putea reprezenta un prim pas pentru găsirea unei soluții pentru persoanele paralizate de la gât în jos.

Întreaga lume a fost șocată, în urmă cu un an, când chirurgul italian Sergio Canavero a declarat că vrea să introducă această procedură și la oameni.

“Eu cred ca avem suficiente informatii pentru a merge mai departe” a spus chirurgul, potrivit Daily Mail. El le cere oamenilor de afaceri precum Mark Zuckerberg să îi finanțeze cercetarile.

×
Subiecte în articol: maimuta
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close