Antena 3 CNN Life Știinţă Robert Ettinger - "părintele criogeniei" - a murit la vârsta de 92 de ani

Robert Ettinger - "părintele criogeniei" - a murit la vârsta de 92 de ani

Robert Ettinger - "părintele criogeniei" - a murit la vârsta de 92 de ani
Sursa foto: Foto: nydailynews.com
26 Iul 2011   •   13:17

Robert Ettinger, supranumit "părintele criogeniei", a murit, sâmbătă, la vârsta de 92 de ani, în Statele Unite, a anunţat, luni, fiul său David, citat de AFP.
   
Corpul lui Ettinger a fost imediat congelat după moarte la Institutul de Criogenie din Clintown Township, statul american Michigan, pe care l-a fondat în 1976, a declarat David Ettinger.
   
În 1962, Robert Ettinger a publicat volumul "The Prospect of Immortality", editat în lumea întreagă, iar noi versiuni ale acestuia urmează să apară în curând în Coreea de Sud, Taiwan şi China.
   
În această lucrare el avansează teza potrivit căreia "era posibil (în 1962) să se conserve un corp pe o perioadă infinită" pentru ca într-o bună zi "ştiinţa medicală să poată să repare afecţiunile cauzate de boli şi de criogenie".
   
"Va veni o zi în care prietenii noştri din viitor vor putea să ne reînvie şi să ne îngrijească", declara autorul.
   
Ettinger, profesor de fizică, a făcut cunoscut acest concept în Statele Unite în anii 1960 şi 1970, apărând în cele mai renumite emisiuni americane de televiziune.

Criogenia este un procedeu ce constă în congelarea trupului unui decedat aşteptând să fie reînviat graţie unui progres al ştiinţei.

×
Subiecte în articol: fizica
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close