Antena 3 CNN Politică Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, votată astăzi | Ciucă: "Cine nu votează, va fi exclus din partid"

Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, votată astăzi | Ciucă: "Cine nu votează, va fi exclus din partid"

Astăzi, parlamentarii vor vota eliminarea pensiilor speciale deținute de aceștia. Cine nu se conformează, va primi drept sancțiune, excluderea din partid.

de Alexandra Axinia    |    26 Iun 2023   •   14:04

Parlamentarii PNL care nu votează pentru eliminarea pensiilor parlamentare vor fi excluși din partid, spune președintele formațiunii, Nicolae Ciucă, după ședința Biroului Politic Național (BPN).

"Este foarte clar, că sunt convins că veți întreba ce se întâmplă cu parlamentarii care nu votează legea pensiilor parlamentarilor. Am luat decizia ca cei care nu votează să fie excluși din partid", spune Nicolae Ciucă.

Senatul și Camera Deputaților se reunesc, luni, în ședință comună, având pe ordinea de zi eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Cum era de așteptat, au apărut și parlamentari care au ținut să sublinieze că această decizie trebuia luată mai devreme. Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, critică întrunirea în ședință comună a Senatului și Camerei Deputaților doar pentru a supune la vot proiectul de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, în timp ce celelalte pensii speciale rămân neatinse.

Citește și: Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului naţional: "Drapelul este cel care îi unește pe românii de pretutindeni"

"Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor este doar praf aruncat în ochii românilor, iar proiectul a fost gândit să pice la Curtea Constituțională. Ceilalți pensionari speciali vor fi și ei mângâiați pe creștet, își vor păstra privilegiile. Prin urmare, unde este dreptatea?

Românii așteptau cu totul altceva de la reforma pensiilor speciale. PSD și PNL doar se fac că fac ceva în privința asta. Totul este e o campanie de imagine. AUR cere eliminarea tuturor pensiilor speciale sau supraimpozitarea lor drastică, nu cu procentul simbolic, insignifiant, de 15%, așa cum se vehiculează acum", a declarat Claudiu Târziu.

×
Subiecte în articol: eliminare pensii speciale parlamentari
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close