Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea, reacţie la planul lui Nicuşor Dan: "Doamne, încerc să fiu calmă..." De ce 'ţeava elastică' a primarului ales n-are sorţi de izbândă

Gabriela Firea, reacţie la planul lui Nicuşor Dan: "Doamne, încerc să fiu calmă..." De ce 'ţeava elastică' a primarului ales n-are sorţi de izbândă

Fostul primar general Gabriela Firea a reacţionat virulent, joi, la un interviu acordat de primarul ales Nicuşor Dan unei publicaţii online. Firea şi-a exprimat consternarea faţă de două măsuri anunţate de Nicuşor Dan.

Gabriela Firea, reacţie la planul lui Nicuşor Dan: "Doamne, încerc să fiu calmă..." De ce 'ţeava elastică' a primarului ales n-are sorţi de izbândă
de Adrian Iclozan    |    15 Oct 2020   •   16:05

Este vorba de intenţia, mărturisită de primarul ales, de a înlocui 300 de kilometri de conductă de termoficare în trei ani. 

Nici la termoficarea Capitalei, când a fost mobilizată armata, nu s-a atins un asemenea ritm, avertizează Firea.

Ea a ironizat şi soluţia constructivă pentru noile conducte, aşa cum a fost invocată de Nicuşor Dan: ţeava elastică.

"Ați mai auzit o așa mare gogomanie? Să se monteze in subteran 'țevi elastice' de termoficare! Doamne, incerc să fiu calmă și înțelegătoare! Dar incompetența primarului ales al Dreptei unite depășește orice imaginatie! A spus azi intr-un interviu că în 3 ani (da, în 3 ani, nu în 3 săptămâni, cum a tot promis), va reabilita 300 km de conductă învechită, cu "țeavă elastică".

Două erori grave, in 2 minute:

1. În termoficare se folosesc doar două tipuri de țeavă: țeava clasică de fier și țeava preizolată, care este tot o țeavă de fier, cu un înveliș izolator, care împiedică pierderea de temperatura! Atât! Țeava 'elastica' nu există decât în imaginația lui de persoană incompetentă și arogantă! (...)

2. Este o mare, mare minciună că va reabilita 300 km de conductă de termoficare în 3 ani! Adică 100 km anual! Acum 50 de ani, când s-a construit rețeaua de termoficare, cu tot orașul blocat și cu forțe de muncă aduse și din armată, și din alte județe, se construiau 50 km de conductă de termoficare într-un an! Mai mult nu era nici atunci tehnic posibil! Și nici acum!

Oricum, și cifra umflată de 300 km este mică, raportat la 1000 de km de rețea magistrală de termoficare existentă, și comparativ cu promisiunea fermă din campanie că va rezolva imediat problema apei calde și a căldurii, pentru că deține o soluție magică și că va fi ajutat de guvern!

Cât de repede ies la iveală minciunile din campanie! Mult mai rapid decât îmi imaginam! Auziți, țeavă “elastică”! Ce o mai vrea să facă în București tot din 'elastic'?", îşi încheie postarea Gabriela Firea.

 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea Nicușor Dan termoficare
Parteneri
x close