Antena 3 CNN Politică Bani pentru termoficare. Peste 310 milioane de lei către zeci de primării. Bucureştiul nu se află pe listă

Bani pentru termoficare. Peste 310 milioane de lei către zeci de primării. Bucureştiul nu se află pe listă

Ministrul interimar al Finanţelor Dan Vîlceanu a anunţat că Guvernul a alocat suma de 310 milioane de lei pentru mai multe municipii, cele care au făcut solicitări pentru unităţile de termoficare.

Bani pentru termoficare. Peste 310 milioane de lei către zeci de primării. Bucureştiul nu se află pe listă
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    11 Noi 2021   •   19:43

"Am alocat suma de 310 milioane de lei pentru mai multe municipii, cele care au făcut solicitări pentru unitățile de termoficare.

Pe lista localităților se află și municipiul Motru, cu suma de 3.814 mii lei.

De fiecare dată când au fost proiecte de finanțat ori când au fost făcute solicitări pentru fonduri, primarii din Gorj au găsit sprijin la Guvernul liberal”, a scris Dan Vîlceanu, joi, pe Facebook.

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre:

Art. 1 – Se aprobă suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2021, cu suma 310.426 mii lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, şi alocarea acesteia bugetelor locale ale unităţilor administrativ-teritoriale prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populației.

Art. 2 - Ordonatorii principali de credite răspund de modul de utilizare, în conformitate cu dispoziţiile legale, a sumei alocate potrivit prevederilor art.1.

Art. 3 - Ministerul Finanţelor este autorizat să introducă modificările corespunzătoare în volumul și structura bugetului de stat pe anul 2021.

Bucureştiul nu primeşte bani pentru termoficare

Pentru Capitală nu s-au dat bani. Cei mai mulți bani îi primește Timișoara - 53.819.000 lei, Iași - 45.906.000 lei și Drobeta Turnu Severin - 44.596.000 lei, în vreme ce Capitala nu primește, la această alocare, niciun ban.

Ministrul Cseke Attila a precizat că abia miercuri seară a fost primită și solicitarea de alocare a sumei de 968 milioane lei din partea Municipiului București, pentru care nu a existat timpul fizic pentru o analiză care să permită o fundamentare corectă în raport cu celelalte solicitări.

Potrivit ministrului, cererea respectivă va face obiectul unei analize ulterioare împreună cu Ministerul Finanțelor.

×
Subiecte în articol: guvern termoficare Dan Vîlceanu
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close