Antena 3 CNN Politică ICCJ hotărăşte dacă legea care elimină pensiile speciale merge la CCR. Marius Budăi: "Nu va rămâne nimeni cu o pensie mai mare decât salariul"

ICCJ hotărăşte dacă legea care elimină pensiile speciale merge la CCR. Marius Budăi: "Nu va rămâne nimeni cu o pensie mai mare decât salariul"

Judecătorii s-au strâns în Adunarea Generală de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi decid chiar în aceste momente dacă atacă la Curtea Constituţională legea care reformează pensiile speciale.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iun 2023   •   14:41

Scandalul pensiilor speciale este departe de final.

"Cred că trebuie să citim cu atenţie legea şi să nu mergem doar pe ce comunică unii care atunci când au fost la putere nu au făcut nimic.

Discuţiile pe care lea- avut cu Comisia Europeană s-au concretizat în acele ultime trei amendamente

Citeşte şi: Modificări la vârsta de pensionare. S-a renunțat la pensionarea opțională la 70 de ani, dar a fost înlocuită cu altă prevedere

Ce se spune prin amendamentul depus de vicepremier actual, fost ministru al Justiţiei, la discuţiile pe care le-a avut cu cei din Apărare, acum în calitate de ministru de Interne, şi cu cei din Justiţie, a fost o solicitare, şi aici trebuie să fim foarte atenţi, ca cei care astăzi îndeplinesc condiţiile şi astăzi pot să iasă la pensie, deci nu mâine.

Cei care îndeplinesc astăzi condiţiile să poată să mai rămână în sistem, păstrându-şi doar condiţia de vechime, nicidecum cea de calcul.

Nu va rămâne nimeni cu o pensie mai mare decât salariul, sub nicio formă", a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii, în direct la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close