Antena 3 CNN Politică Iliescu transferă în blogosferă războiul său personal cu "importaţii" Guşă şi Şandru

Iliescu transferă în blogosferă războiul său personal cu "importaţii" Guşă şi Şandru

Iliescu transferă în blogosferă războiul său personal cu "importaţii" Guşă şi Şandru
Sursa foto: Ion Iliescu
26 Mar 2009   •   14:00

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu continuă în blogosferă campania personală la adresa accederii lui Cozmin Guşă şi Laviniei Şandru în PSD. Calificând asemenea tentative drept "jignitoare" pentru militanţii social-democraţi, Iliescu scrie pe blogul său că se va opune mereu încercărilor "unor persoane" din conducerea partidului de a înregimenta ?aceste personaje care nu au reuşit nimic în plan politic?. Recent, liderul onorific social-democrat a lăsat să se înţeleagă că s-ar pregăti să se retragă din partid în cazul în care conducerea PSD preferă să nu mai ţină cont de cuvântul şi poziţia sa.
Tentative jignitoare pentru militanţii PSD
Fostul şef de stat afirmă că nu înţelege de ce reticienţele sale faţă "de încercările unor persoane din conducerea PSD de apropiere şi atragere a lui Cozmin Guşă şi a Laviniei Şandru" au stârnit atâtea reacţii şi comentarii.
"Nu am înţeles argumentele. De ce sunt aşa de importante aceste personaje care nu au reuşit nimic în plan politic şi au avut de-a lungul timpului poziţii ostile faţă de PSD?", scrie Iliescu.
"De aceea m-am opus şi mă voi opune unor asemenea tentative care nu sunt deloc încurajatoare, ba chiar jignitoare pentru militanţii PSD", conchide liderul onorific.
Iliescu s-a opus şi anul trecut unei candidaturi a Laviniei Şandru din partea PSD într-un colegiu din sectorul şase. Atunci punctul său de vedere a fost ascultat în PSD.
Dor de ducă
Iliescu a sugerat recent că ia în calcul plecarea din partid în cazul în care Lavinia Şandru va fi pusă pe listele PSD la euroalegeri. "Eu cred că niciodată să nu se pună problem să aleagă (PSD) între mine şi Lavinia Şandru. Eu sper ca partidul să nu fie niciodată în faţa acestei discuţii, să pună în balanţă cuvântul şi poziţia mea. Mie mi se pare anormal să aducem candidaţii din afara partidului. Nu avem nevoie de importuri", a declarat Ion Iliescu.
Preşedintele de onoare al PSD nu se află la primele ameninţări de gen.Primul semn al dorului de ducă al liderului onorific al PSD s-a făcut auzit în 2007 înainte de depunerea de către PSD a unei moţiuni de cenzură la adresa guvernului Tăriceanu. Atunci, el s-a opus aproape singur împotriva unei asemenea iniţiative pe motiv că acea acţiune ar fi contribuit la izolarea politică a PSD. După ce aproape toţi colegii săi au votat pentru depunerea moţiunii de cenzură, Ion Iliescu ar fi tras ultimul cartuş, dând cu carneţelul în masă: ?Dacă nu sunteţi de acord cu ce spun, atunci mă pierdeţi de muşteriu!?
A urmat recent episodul numirii lui Coymin Guşă pe spotul de consilier al partidului pe zona Transilvania. La auzul veştii că liderul PSD, Mircea Geoană l-a cooptat pe Guşă în staff-ul său de campanie, Iliescu ar fi dat un ultimatum conducerii partidului.
?Dacă nu mă consultaţi în legătură cu numirile, pe mine să nu mai contaţi!", ar fi spus Iliescu la un moment dat? ar fi spus Iliescu, potrivit unor surse social-democrate.
Surse din partid susţin însă că ameninţările cu plecarea proferate de fostul lider de partid nu-şi vor regăsi corespondentul în realitate. ?Este nemulţumit că nu mai este consultat în deciziile partidului, că opinia sa nu mai are aceeaşi greutate ca în trecut. Dar nu are unde să se ducă. Începe să fie din ce în ce mai singur? ne-au declarat sursele citate.

Uimit se declară de reacţia lui Iliescu şi cel care a anunţat că are de gând să o propună pe Lavinia Şandru pe lista PSD pentru PE, liderul de Bistriţa,Radu Moldovan.Vicepreşedintele PSd susţine însă că nu se pune problema unei alegeri între Lavinia Şandru şi preşedintele de onoare al PSD.

"Cred că declaraţiile domnului Iliescu au fost scoase din context. Nu se pune problema în aceşti termeni radicali, ca PSD să aleagă între domnia sa şi Lavinia Şandru?, a spus Moldovan.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close