Antena 3 CNN Politică Orban, exclus din nominalizarea lui Vîlceanu la Finanţe, spune că a votat împotrivă: "Există riscuri"

Orban, exclus din nominalizarea lui Vîlceanu la Finanţe, spune că a votat împotrivă: "Există riscuri"

Președintele PNL, Ludovic Orban, a spus, miercuri, că există riscuri cu privire la desemnarea lui Dan Vîlceanu pentru funcția de ministru de Finanțe, explicând astfel şi de ce a votat împotrivă la BPN.

Orban, exclus din nominalizarea lui Vîlceanu la Finanţe, spune că a votat împotrivă: "Există riscuri"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    18 Aug 2021   •   11:58

Totodată, şeful liberalilor a subliniat că "răpunderea integrală îi aparține premierului Cîțu și celor care au convocat BPN".

"I-am anunțat pe colegii mei că votul împotrivă îmi aparține. Modul în care s-a întâmplat procedura, faptul că nu am avut o discuție cu Florin Cîțu pe tema propunerii formulate și făcută public de premier, faptul că BPN a fost convocat intempestiv, fără să fiu informat... 

(...) Vreau să se știe că prin votul dat ca președinte PNL mi-am exprimat rezervele extrem de serioase față de această candidatură. 

Orban: "Din punctul meu de vedere, există riscuri cu privire la această desemnare"

Florin Cîțu, în toate aparițiile publice a spus că susține competența, integritatea și așa mai departe. Din punctul meu de vedere, există riscuri cu privire la această desemnare. 

De asemenea, am votat împotrivă pentru ca opinia publică să știe foarte clar că răspunerea integrală îi aparține premierului Cîțu și celor care au convocat BPN", a atras atenţia, miercuri, Ludovic Orban.

În plus, a mai spus preşedintele formaţiunii, Dan Vîlceanu nu a cerut să aibă nicio discuție cu el, ca lider PNL.

Dan Vîlceanu a fost validat pentru Ministerul Finanţelor, cu 47 de voturi "pentru"

Dan Vîlceanu este propunerea votată miercuri în ședința conducerii PNL pentru funcția de ministru al Finanțelor.

Liderii liberali s-au reunit în BPN pentru a valida nominalizarea lui Dan Vîlceanu pentru Ministerul Finanţelor, iar votul a fost de 47 la unu.

"Pentru" au votat 47 de liberali, iar împotrivă a fost înregistrat un vot. 

Dan Vîlceanu va depune jurământul la Cotroceni, la ora 17

Până azi, interimatul la Ministerul Finanţelor a fost asigurat de premierul Florin Cîţu, după ce Alexandru Nazare a fost revocat din funcţie în urmă cu mai bine de o lună.

Dan Vîlceanu, nominalizarea PNL pentru a prelua Ministerul Finanţelor, va depune jurământul la Cotroceni, miercuri, la ora 17.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Dan Vîlceanu
Parteneri
Horoscop 1 iunie. Vărsătorii strălucesc, Peştii îşi găsesc echilibrul
x close