Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Majoritatea de dreapta a votat cu noduri în gât proiectul PSD de eliminare a pensiilor speciale"

Marcel Ciolacu: "Majoritatea de dreapta a votat cu noduri în gât proiectul PSD de eliminare a pensiilor speciale"

PSD a depus pe 9 februarie la Parlament proiectul de lege pentru tăierea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Proiectul, semnat de liderul PSD, Marcel Ciolacu și alți parlamentari social-democrați printre care și Paul Stănescu, Marius Budăi și Lucian Romașcanu, a fost votat, miercur, în parlament, de plenul reunit al celor două camere.

Marcel Ciolacu: "Majoritatea de dreapta a votat cu noduri în gât proiectul PSD de eliminare a pensiilor speciale"
Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu
de Georgiana Adam    |    17 Feb 2021   •   17:46

Astăzi majoritatea de dreapta a votat cu noduri în gât proiectul PSD de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. N-au mai putut să o dea cotită! Oricât de mult au încercat să tergiverseze și să se afunde în proceduri., a scris seful PSD, miercuri pe Facebook.

Odată modificat Statutul deputaților și senatorilor, pe Cîțu nu-l mai împiedică nimic să dea OUG pentru eliminarea tuturor celorlalte pensii speciale.

Am un singur mesaj pentru PNL și USR-PLUS: veniți odată cu bugetul!

S-a terminat cu scamatoriile și inventarea de motive. Toți românii așteaptă respectarea promisiunilor făcute în campanie și pe care acum le încălcați pe bandă rulantă: pensiile, voucherele de vacanță, gratuitățile pentru studenți, sprijinul pentru mediul de afaceri românesc! 

Pe scurt, românii așteaptă o guvernare responsabilă și creșterea nivelului de trai - așa cum ați promis! Nu austeritate, certuri pe ciolan sau scuze expirate cu “greaua moștenire”.

Astăzi majoritatea de dreapta a votat cu noduri în gât proiectul #PSD de eliminare a pensiilor speciale ale...

Posted by Marcel Ciolacu on Wednesday, 17 February 2021

Parlamentul a aprobat eliminarea pensiilor speciale ale senatorilor și deputaților

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat miercuri inițiativa legislativă de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. S-au înregistrat 357 de voturi ”pentru”, 0 abțineri și 0 voturi împotrivă. Cei 30 de parlamentari ai UDMR au spus că sunt prezenți, dar nu votează.

În prezent, sunt aproximativ 800 de foști senatori și deputați care primesc pensii speciale în valoare de peste zece milioane de euro pe an. Pensia specială medie a unui fost parlamentar este de 5.843 de lei pe lună.

PSD a depus pe 9 februarie la Parlament proiectul de lege pentru tăierea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Inițiativa are un singur articol, care stipulează că "articolele 49 și 50 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaților și senatorilor cu modificările și completările ulterioare se abrogă”.

Proiectul a fost semnat de liderul PSD, Marcel Ciolacu, și alți parlamentari social-democrați. Printre ei Paul Stănescu, Marius Budăi și Lucian Romașcanu.

Legea 96/2006 prevede ca parlamentarii cu 3 mandate încheiate să încaseze pensie specială ”în cuantum de 80% din venitul brut realizat în ultima lună de activitate înainte de data pensionării”. Aceste venituri scad cu 20% pentru parlamentarii cu 2 mandate si cu 40% pentru cei cu un singur mandate încheiat.

Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost introduse în 2015 la inițiativa și cu votul PSD.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close