Antena 3 CNN Politică Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc intervine în scandalul medicilor: "Ministrul Sănătății ne spune că nu are nicio atribuție"

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc intervine în scandalul medicilor: "Ministrul Sănătății ne spune că nu are nicio atribuție"

Nicoleta Pauliuc, senatoare PNL, a intervenit în scandalul medicilor şi a anunţat că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, "ne spune că nu are el nicio atribuție în rezolvarea revendicărilor legitime ale medicilor de familie și ale medicilor din ambulatoriu".

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc intervine în scandalul medicilor: "Ministrul Sănătății ne spune că nu are nicio atribuție"
Sursa foto: Facebook | Nicoleta Pauliuc
de Georgiana Adam    |    16 Ian 2024   •   13:48

"Am trăit s-o auzim și pe asta: ministrul Sănătății, domnul Alexandru Rafila, ne spune că nu are el nicio atribuție în rezolvarea revendicărilor legitime ale medicilor de familie și ale medicilor din ambulatoriu.

Mai are un pic și ne spune că e de datoria ministrului Agriculturii sau a ministrului Apărării să se întâlnească cu reprezentanții cadrelor medicale și să închidă această criză care pune în pericol sănătatea oamenilor.

Această fugă perpetuă de responsabilitate și tendința de a evita orice decizie angajantă creează haos în sistem.

Rolul unui ministru este de a rezolva problemele, nu de a le amâna până la calendele grecești.

Nu e prima dată când se întâmplă așa: anul trecut, au fost ocolite normele de aplicare pentru Planul Național pentru Prevenirea şi Combaterea Cancerului (nici acum nu sunt toate); pe sfârșit de an, am avut spitale fără finanțare, iar Casa de Sănătate a ajuns să aibă datorii enorme către farmacii. Oricât am încerca să punem alt diagnostic, realitatea obiectivă este că sistemul sanitar din România are de înfruntat provocări serioase.

Ideea cǎ ar fi o problemă doar la CNAS este falsă câtă vreme instituția este în subordinea ministerului, iar ministrul Rafila este cel care a propus și susținut în Guvern și în Parlament bugetul CNAS pe 2024.

Un bǎrbat de stat şi-ar asuma responsabilitatea, i-ar chema pe sindicaliști la discuții şi ar duce problema în Guvern, aşa cum este firesc. Fuga de responsabilitate nu este și nu poate fi o soluție niciodată", a scris Nicoleta Pauliuc într-o postare pe Facebook.

Am trăit s-o auzim și pe asta: ministrul Sănătății, domnul Alexandru Rafila, ne spune că nu are el nicio atribuție în...

Publicată de Nicoleta Pauliuc pe Marţi, 16 ianuarie 2024

Material susţinut de PNL

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close