Antena 3 CNN Politică Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, la Forumul "Siguranţa copiilor online": "300.000 de semnături pentru lege”

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, la Forumul "Siguranţa copiilor online": "300.000 de semnături pentru lege”

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a participat la Forumul Internaţional "Siguranţa copiilor online”, la Chişinău, în prezenţa preşedintei Maia Sandu, eveniment care a strâns aproape 300.000 de semnături pentru legea protejării copiilor în mediul online.

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, la Forumul "Siguranţa copiilor online": "300.000 de semnături pentru lege”
Sursa foto: Facebook Nicoleta Puliuc
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Feb 2024   •   21:39

La forumul Internaţional "Siguranţa copiilor online”, organizat la Chişinău, s-au dezbătut astăzi subiecte legate de securitatea copiilor în mediul online

Printre participanți s-a numărat şi senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc care a anunţat, printr-o postare pe Facebook, că evenimentul a strâns aproape 300.000 de semnături pentru legea pe care a iniţiat-o pentru protejarea copiilor pe internet.

"M-am bucurat extrem de mult să văd că şi administraţia din Republica Moldova face eforturi în acest sens şi cred că, prin unirea forţelor şi un schimb de experienţă, putem face mari progrese pentru a ne apăra copiii.

Prezenţa Preşedintei Maia Sandu, care a dat un mesaj de forţă în acest sens, arată determinarea Puterii politice de la Chişinău de a opri propaganda rusească şi de a-i proteja pe tineri în faţa dezinformărilor de tot soiul", a scris senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc

Potrivit senatoarei, la eveniment, a participat şi comisarul european pe Afaceri Interne, doamna Ylva Johansson, care a vorbit despre eforturile făcute la nivelul UE de a limita infracţiunile comise pe internet şi cărora le cad adesea pradă copiii.

"Nu trebuie uitat nici faptul că Uniunea a adoptat anul trecut Digital Services Act #DSA, un cadru legislativ care oferă instrumente sporite statelor membre pentru a limita riscurile la care sunt supuşi minorii în online.

Cred că, la nivelul societăţilor democratice liberale, cu toţii ne dorim acelaşi lucru: copiii noştri să crească sănătoşi fizic şi emoţional, iar mediul online să fie cât mai lipsit de pericole şi tentaţii", a mai scris senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc pe Facebook.

"Un copil nu are putere. Dar îi o dăm noi"

"Un copil nu are putere. Dar îi o dăm noi. Trebuie să folosim puterea noastră pentru a ajuta să punem capăt abuzului sexual asupra copiilor. O felicit pe președinta Sandu și Guvernul Republicii Moldova pentru că au acordat prioritate acestei lupte.

Am făcut o legislație detaliată a UE pentru a ne asigura că avem termene de prescripție mai lungi pentru a raporta crimele și pentru a lupta împotriva utilizării inteligenței artificiale pentru a crea noi imagini bazate pe materiale de abuz sexual asupra copiilor”, a declarat la eveniment comisara Ylva Johansson.

Lege pentru protecția copiilor în online. Proiect cerut de părinţii români

Reamintim că în 2023, senatoarea PNL, Nicoleta Pauliuc, președinta Comisiei pentru Apărare a Senatului, a prezentat în cadrul Școlii de vară a Organizației Femeilor Liberale inițiativa legislativă care va oferi părinţilor mai mult control pentru activitatea copiilor în mediul online.

Legea pentru protejarea copiilor în mediul online ar urma să rezolve trei probleme acute:

  1. Supraexpunerea la ecrane şi dependenţa de online, care generează în rândurile copiilor, mai ales a celor de vârste fragede, a unor efecte neurologice nocive.
  2. Contactul de la vârste mici cu platforme sociale care s-au transformat nu numai în locuri în care există un conţinut video nepotrivit, ci unde se desfăşoară activităţi infracţionale grave cărora copiii le cad pradă
  3. Expunerea copiilor la platforme din mediul online care a devenit un catalizator al comportamentului teribilist.

Material susţinut de PNL

×
Subiecte în articol: Nicoleta Pauliuc PNL
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close